Nieuws

Blijf op de hoogte

Nieuws vanuit Cybernetwerk Zuid Hollandse eilanden

Beste ondernemers,

Uit recent onderzoek van ABN AMRO onder zakelijke kanten bleek het mkb voor het eerst vaker het doelwit van cybercriminelen dan het grootbedrijf, met 80 procent van de mkb'ers die ooit zijn aangevallen. Hoewel de cyberdreiging voor het mkb sterk is toegenomen, blijft de risicoperceptie achter bij de werkelijke dreiging. Slechts 29 procent van de mkb'ers ziet cybercriminaliteit als een groot risico.

Phishing blijft daarbij de meest voorkomende vorm van cyberaanvallen. Maar liefst 66 procent van de bedrijven heeft hier al eens mee te maken gehad. Malware-aanvallen treffen 38 procent van de bedrijven. De snelle ontwikkelingen op technologisch gebied zorgen ervoor dat ondernemingen moeite hebben de hackersgemeenschap bij te benen.

Het blijft enorm belangrijk dat ondernemers zich bewust zijn van de mogelijke risico’s als gevolg van cyberdreigingen en daar maakt Cybernetwerk Zuid-Hollandse Eilanden zich samen met haar partners hard voor. Op donderdag 8 juni zal Cybernetwerk Zuid-Hollandse Eilanden weer aanwezig zijn met partners Agerion en Experiensys tijdens de 51e editie van HWLinked wat ditmaal plaatsvindt bij HWWerkt. We staan klaar om vragen van ondernemers over cybersecurity te beantwoorden. Stel uw praktische vragen over diverse technieken en tools om uw bedrijf te beschermen tegen cyberaanvallen en ontvang tips en informatie over richtlijnen en procedures voor het beheren, beveiligen en controleren van systemen, netwerken en data.

We hopen u op 8 juni tussen 09:00 en 11:00 uur te zien tijdens de 51e editie van HW Linked.

 

Met vriendelijke groet,

Christian Boertje

CybernetwerkZHE

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden