Nieuws

Blijf op de hoogte

Sfeerverslag Algemene Ledenvergadering

Woensdag 24 mei werd in Brasserie de Greup de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden van OHW. Zo'n 45 leden waren aanwezig. Vlot werden alle punten van de agenda doorgenomen waarna vervolgens gastspreker Paul Hofstra plaats kon nemen achter de microfoon.


Paul is jaren werkzaam geweest als partner bij Deloitte en als directeur van de Rekenkamer Rotterdam. Hofstra heeft als missie om de effectiviteit van lokale overheden te vergroten. 'Waarom de overheid zo slecht presteert,' is de titel van zijn presentatie deze avond.


Een vraag die de ondernemers en inwoners in de Hoeksche Waard momenteel ook erg bezighoudt, nu de bereikbaarheid door de afsluitingen van Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug het eiland in rep en roer brengen.


Afgevaardigden van OHW zijn al maanden bezig om voet aan de grond te krijgen bij Rijkswaterstaat om de communicatie open te houden en zij leveren actief ideeën aan om de overlast tot een minimum te beperken.


Echter de halsstarrige houding van Rijkswaterstaat wekt ronduit woede op bij de vele ondernemers en inwoners in regio, zo gaf commissievoorzitter Raymond van Galen aan. Met zijn jarenlange ervaring in de ambtenarij kon Paul Hofstra de ondernemers haarfijn uitleggen wat het geheel zo complex maakt.


De werkzaamheden aan de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel moeten wegens achterstallig onderhoud nu eenmaal worden uitgevoerd, maar dat er ruimte voor verbetering is qua communicatie en in het nemen van beslissingen over de manier waarop de werkzaamheden plaatsvinden mag duidelijk zijn.


Hofstra zet op basis van vele uitgevoerde onderzoeken uiteen dat het vertrouwen in de overheid tegenwoordig ver te zoeken is en er een toenemende kloof tussen de burger en de overheid is ontstaan. Er ontstaat daardoor een economische tweedeling. Daarbij moet er hoognodig praktische kennis opgeschroefd worden bij de overheid zodat er realistischer beslissingen kunnen worden genomen. Hierdoor kunnen betere samenwerkingen ontstaan waardoor gesprekken met Rijkswaterstaat ook weer soepeler kunnen verlopen wat uiteindelijk weer resulteert in betere communicatie tussen alle partijen.


Het is goed om te weten waar de knelpunten liggen, maar het onderkennen ervan lost in dit geval het probleem nog niet op, al biedt het wel perspectief om met een andere mind-set de vervolg gesprekken in te gaan. Met een vol hoofd en lege maag kon daarna gebruik worden gemaakt om na te praten en de inwendige mens te verwennen met een drankje en het buffet wat inmiddels klaar stond.

 

Tekst: Jeannette van der Lee / hoekschewaard.nl 

Foto's: Spencer Lips / Interlink groep






 

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden