Nieuws

Blijf op de hoogte

Transitiefase OHW in volle gang

26-07-2018 PERSBERICHT 

De veranderingen die zich afspelen in het politieke, bestuurlijke speelveld, waardoor er per 1 januari 2019 sprake is van één gemeente Hoeksche Waard, zorgen ook binnen de belangenbehartigende ondernemersvereniging OHW ervoor dat verandering noodzakelijk is.

 

"We anticiperen op de ontwikkelingen om ons heen. Niet meer dan dat. Al jaren is onze visie gebaseerd op het met elkaar zorgdragen voor echte, economische bedrijvigheid. Dit keert uiteindelijk ten goede voor andere raakvlakken op de gebieden onderwijs en wonen. Het is een cirkel waar we eeuwig in ronddraaien en die we met zijn allen economisch moeten voeden, " aldus Steven Corijn, voorzitter van de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW).

 

 'En eerlijk is eerlijk: als we blijven stilstaan, dan betekent dat uiteindelijk achteruitgang. Ik begrijp vele emotionele reacties op veranderingen, maar uiteindelijk ontwikkelt zich het speelveld steeds méér en méér en dan moeten we verstandig zijn en hierop anticiperen. We kunnen niet achterblijven. En dit geldt zeker voor de OHW. Het is van vitaal belang dat wij als ondernemers zoveel als mogelijk gezamenlijk onze gedachten en stem laten horen,' benadrukt Corijn.

 

Voor de OHW is deze transitiefase al langer ingezet. Corijn verduidelijkt: 'We zijn al jaren nauw betrokken bij allerlei overlegstructuren, dus wij wisten dat dit eraan zat te komen. In september presenteren wij onze nieuwe logo en huisstijl. Inmiddels heeft het bestuur haar visie en aanpak gepresenteerd naar haar leden, waarbij hoofdzakelijk de structuur van afdelingsgericht naar themagericht getransformeerd wordt.

 

Inmiddels staan er zeven thema's (commissies) op het programma die op dit moment nader uitgediept worden: arbeidsmarkt & onderwijs, bereikbaarheid, veiligheid, duurzaamheid, zichtbaarheid, lokaal en recreatie & toerisme. Corijn licht toe: "Iedere commissie beschikt over een voorzitter, die dan automatisch plaats neemt in het bestuur van de OHW. Naast onze regionale focus vergeten we (met de commissie 'lokaal') zeker het belang van de kernen niet. Ook daar willen we actief op blijven inspelen. We willen hierbij de structuur zo eenvoudig als mogelijk houden, maar uiteraard wel aansluiten op bestaande, regionale thema's en ontwikkelingen. Het wiel hoeft niet volledig opnieuw uitgevonden te worden en centraal staat dat iedereen in principe mee kan doen. Een breed draagvlak is van belang om onze stem voor ondernemersbelangen dan ook echt te laten gelden. En daar doen we het uiteindelijk voor."

 

Tot slot roept Corijn iedereen op om zich verenigd aan te sluiten. "Er is genoeg te doen. De afgelopen jaren is duidelijk geworden dat ook in de Hoeksche Waard belangenbehartiging voor ondernemers belangrijk is en effect heeft. Politici zijn slim genoeg om te beseffen dat als ze 'vreemde' beslissingen nemen daar zeker via behartigingsorganisaties tegen problemen kunnen aanlopen. Vandaar is het voor ondernemers van belang om zich aan te sluiten bij belangenbehartigers zoals de OHW. Alleen gezamenlijk kunnen we stappen maken en vooruitgang boeken, " eindigt Corijn op heldere wijze.

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden