Nieuws

Blijf op de hoogte

Economic Development Board Hoeksche Waard (EDB-HW) in de steigers

12-11-2018 Persbericht

Het gemeentebestuur van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard kan al direct bij haar aantreden rekenen op de steun van een belangrijk economisch adviesorgaan: het Economic Development Board Hoeksche Waard (EDB-HW).


Het EDB-HW – dat zich nog in de oprichtingsfase bevindt - is gestart op initiatief van het Pact van de Waard. Het Pact van de Waard is een sinds  2014 spontane, vrijblijvende samenwerking tussen een negental belangrijke, maatschappelijke organisaties in de Hoeksche Waard en het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard (SOHW).  Het EDB-HW beoogd een strategische samenwerking tussen de ondernemers, het onderwijs en de overheid in de nieuwe gemeente Hoeksche Waard.

Initiatiefnemers Jo Kolf (voorzitter Pact van de Waard) en Steven Corijn (voorzitter Ondernemersvereniging Hoeksche Waard) zijn helder over de EDB-HW: “Het doel is het versterken van de lokale en regionale economie door de krachten te bundelen en prioritair in te zetten op meer werkgelegenheid en innovatie in de regio. Daarbij wordt actief naar aansluiting van bestaande structuren gezocht, van zowel binnen als buiten de regio.”

De EDB-HW ziet in deze beoogde nauwe samenwerking  een uitdagende mogelijkheid om in gezamenlijke verantwoordelijkheid het economisch beleid in de toekomst vorm te geven en uit te voeren. Kolf hierover: “Inmiddels vormen een zevental leden afkomstig uit diverse maatschappelijke organisaties en de SOHW thans de kern van de EDB-HW in de oprichtingsfase. Begin 2019 zal naar verwachting de EDB-HW op volle sterkte zijn. Als eerste succes mag de start van het technisch mbo onderwijs in de Hoeksche Waard worden genoemd.”

Corijn benadrukt het belang van dergelijke initiatieven: “Twee jaar eerder al nam het Pact van de Waard het initiatief om de Detailhandelsraad HW in het leven te roepen. Dat heeft tijd nodig om zich te vormen. Deze raad is intussen actief en bestaat uit vertegenwoordigers van winkeliersverenigingen en verwante deskundigen uit alle kernen van de Hoeksche Waard. De raad heeft intussen een visie uitgebracht die o.a. dient als toetsingskader voor bestaande en nieuwe initiatieven.”

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden