Nieuws

Blijf op de hoogte

SCHOLIEREN IN BEDRIJF Woensdag 20 maart 2019 geannuleerd


22-2-2018
Gezien het lage aantal beschikbare bedrijfsbezoeken en andere organisatorische problemen hebben de decanen van de 4 deelnemende scholen besloten om de Bedrijvendag 20 maart 2019 te annuleren.


Er komt een nieuwe aanpak binnen het samenwerkingsverband SOB Hoeksche Waard ( Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven) welke volgend jaar gestalte moet krijgen.  Dit samenwerkingsverband bestaat uit de driehoek scholen, bedrijven en gemeente. Een belangrijk aspect van deze samenwerking zal het afstemmen van behoeften vanuit de scholen en het bedrijfsleven zijn.


We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat het moeilijk is om de verwachtingen van scholen en bedrijven te matchen en hopen dat dat door dit samenwerkingsverband een positieve impuls kan krijgen.


We willen alle bedrijven die zich bereid hebben gevonden om een rol te spelen bij de Bedrijvendag bedanken en hopen dat we volgend jaar met vernieuwde energie en inhoud weer een beroep op jullie kunnen doen.


OPROEP:
In het kader van “Vocational service” heeft Rotary Hoeksche Waard dit jaar wederom het plan opgevat om samen met Lions Club Hoeksche Waard, De Maatschappij en Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW), de beroepenvoorlichting in een nieuwe jas aan te bieden aan scholieren van alle Hoeksche Waardse VMBO scholen. Op 20 maart 2019 willen we de leerlingen de mogelijkheid bieden om een kijkje in de keuken te nemen van bedrijven in sectoren waar hun interesse naar uit gaat. Dit als ondersteuning bij de beroepskeuze. De decanen van de scholen (Actief College, Hoeksch Lyceum, Willem van Oranje en Wellant college) hebben het initiatief omarmd en de bedrijfsbezoekdag opgenomen in het schoolprogramma.


Graag vragen wij u het initiatief te steunen door uw bedrijf open te stellen voor de leerlingen. Het doel is de leerlingen tijdens het bezoek van ca. 1 uur het werk op bedrijf te laten beleven en hen de mogelijkheid te bieden vragen te stellen, praktisch bezig te zijn en ervaringsverhalen te horen. De leerlingen gaan in de middag naar huis of naar school om een verslag van hun bezoeken te maken. 

Doet u dit jaar mee en stelt u uw bedrijf open voor de leerlingen dan zien wij uw aanmelding graag tegemoet.

Hierbij het aanmeldformulier voor deelnemende bedrijven aan de Bedrijvendag “Scholieren in Bedrijf” 2019

 

Voor het retourneren van het aanmeldformulier of vragen kunt u contact opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden