Nieuws

Blijf op de hoogte

OHW sluit jaar van verandering verwachtingsvol af

12-12-2018


'Het was een jaar vol veranderingen. Dat jaar sluiten wij nu af. Dankzij de nieuwe samenstelling met themagerichte commissies zijn wij klaar voor de nieuwe politiek.'' Met deze woorden opende OHW-voorzitter Steven Corijn de Eindejaarsbijeenkomst van de ondernemersvereniging bij het sfeervolle restaurant El Flaco en Up Social Club in de voormalige Bijlschool.



Corijn bekende ieder jaar een nagenoeg zelfde speech te hebben, maar dat ging dit keer niet lukken. Een nieuwe bestuurssamenstelling, de aansluiting van ondernemersvereniging Binnenmaas en de groei van de economische bedrijvigheid in de Hoeksche Waard kon hij niet onvermeld laten. ,,Onze invloed wordt steeds belangrijker,'' sprak Corijn. ,,Er is nog veel werk te doen, maar het samenspel is een interessante uitdaging waar iedereen een rol in kan spelen. Ik zou zeggen deel en doe mee.''


Na een korte inleiding van penningmeester Erik Klop stemden de aanwezige OHW-leden daarna in met de statutenwijziging waarin de lokale afdelingen zijn vervangen door commissies met ieder een eigen voorzitter die zitting hebben in het bestuur. Statutair is het nu ook mogelijk dat leden van buiten de Hoeksche Waard kunnen aansluiten als donateur.



Ferenc van der Vlies, eigenaar/oprichter van Up Social Club en El Flaco, vertelde de aanwezigen over zijn bedrijf Premium Inc. dat hij oprichtte om  oude voetbalmerken nieuw leven in te blazen. Cruyff Classics is daarvan de bekendste. ,,Cruyff heeft voor ons de weg geplaveid,'' sprak Van der Vlies. ,,Hoe vermarkt je een icoon was de vraag. Johan stond voor stedelijk, brutaal en rebels. De markt voor voetbalschoenen was verzadigd, dus richtten wij ons op voor en na de wedstrijd met leisurewear.'' Een hit, naast online verkoop zijn er nu ook flagshipstores in Amsterdam en Barçelona.



Hij verhaalde verder over UP Social Club waar jongeren met een beperking aan het werk zijn. ,,Wij kijken niet naar de beperking maar naar wat ze wel kunnen. Voor de een is dat tuinieren, sporten, werken in de winkel of het atelier. Inmiddels hebben we ook eigen UP-schoenen, gemaakt van petflessen en ook van merino-wol die we hip in de markt zetten. Onze UP'ers helpen ons daarbij.''


Het woord was daarna aan Rijkswaterstaat die uitgebreid vertelde over de grootscheepse renovatie van de Heinenoordtunnel in 2023-2024. (zie volgend artikel op de OHW site).

 


Jo Kolff hield een verhandeling over het Economic Development Board, dat overheid en bedrijfsleven wil verbinden, Zij wil als aanjager de lokale en regionale economie versterken. Dat kan zijn op het gebied van zorg, van land- en tuinbouw, woningbouw en tekorten op de arbeidsmarkt.


Namens de Detailhandelsraad Hoeksche Waard vertelde Bram de Jong over de huidige stand van zaken op dit gebied. ,,Winkelketens staan op omvallen, internet begint heel groot te worden. Winkels vechten nu tegen elkaar in plaats van met elkaar. Je moet als winkelgebied Oud-Beijerland niet naar de kroon willen steken. Het is zoeken naar eenheid en zorgen dat we visie hebben, zodat we niet afhankelijk zijn van de gemeente en de politiek.''

 


De Jong sprak zijn teleurstelling uit over het feit dat de detailhandelsvisie niet aan de gemeente Hoeksche Waard kan worden overgedragen omdat één gemeente deze niet in behandeling heeft genomen.


Een mogelijke zondagopenstelling is daarom nog niet geregeld. ,,Retailers worden daardoor zwaar gediscrimineerd. Jullie kunnen allemaal bepalen wanneer en tot hoe laat je werkt. Bij ons kan dat niet. Als ik kijk naar het nieuw te vormen college is op dat gebied ook geen verandering te verwachten,'' sprak De Jong zijn teleurstelling uit.

 

 

 

 

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden