Nieuws

Blijf op de hoogte

Update: Commissie Onderwijs en Bedrijfsleven

 

28 maart 2019

 

U heeft het wellicht de afgelopen weken al meegekregen: de Hoeksche Waard werkt hard aan het verder uitbouwen van een MBO opleiding om ons eiland aantrekkelijk te houden, en de OHW speelt daar als partner een belangrijke rol in. Vorig jaar is er gestart met een MBO opleiding gericht op de bouwsector waar inmiddels 14 leerlingen hun opleiding volgen. Dit gaan we volgend schooljaar uit breiden met een MBO opleiding gericht op de zorgsector en voor de OHW ondernemers belangrijk: we willen ook een opleiding gericht op Installatie Techniek en de Metaal sector. Maar dan moeten daar wel voldoende aanmeldingen voor zijn.


Deze opleidingen worden in samenwerking met het Da Vinci College Dordrecht georganiseerd op het Actief college in Oud Beijerland en zijn gericht op het zgn. BBL onderwijs: 4 dagen werken bij een bedrijf en 1 dag leren op MBO niveau.


Wij lezen dagelijks dat er een schreeuwend te kort is (of gaat ontstaan) aan goede vakmensen, en die invulling zal voor een groot deel echt van onze jeugd moeten komen. Daarom een oproep aan alle OHW leden die leerlingen opleiden: realiseer je dat er een geweldige kans ligt voor de Hoeksche Waard en meldt ze aan bij het Actief College. En help zo de MBO opleidingen in onze regio verder van de grond te krijgen.


Dinsdag 2 april wordt de officiële overeenkomst getekend voor de Samenwerking Onderwijs en Bedrijfsleven (SOB) waar naast het onderwijs en de OHW  ook LTO Nederland, de gemeente Hoeksche Waard en de Zorginstellingen op dit eiland afspreken om o.a. dit initiatief actief te ondersteunen.


Voor verdere informatie kunt u altijd terecht bij het OHW secretariaat of bij Marco Struik: 078 674 2800, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden