Nieuws

Blijf op de hoogte

Samenwerking Onderwijs en Bedrijfsleven Hoeksche Waard (SOB-HW)


19 februari 2020

 

Met ingang van dit kalenderjaar is Rian van Noord als projectleider van de SOB-HW voortvarend aan de slag gegaan.

Voor het jaar 2020 staan er een aantal belangrijke zaken te gebeuren. Allereerst willen we, na het succes van een MBO / BBL opleiding voor de bouw, een MBO / BBL opleiding installatietechniek starten, waar vorig najaar na een onderzoek behoefte aan bleek te zijn. Voor de zorg sector wordt ook een dergelijke opleiding opgezet, maar ligt wat minder op het ondernemers pad. Het Da Vinci college levert de docenten en het Actief College zorgt voor de ruimte.

 


Naast dit initiatief gaan we aan de slag met een aantal concrete acties om de techniek onder de aandacht van jeugd te brengen. Er is een stevige subsidie verstrekt voor Sterk Techniek Onderwijs (STO) en in dat kader zijn er een aantal plannen uitgewerkt waar de Samenwerking Onderwijs en Bedrijfsleven mede de schouders onder gaat zetten. De programmamanager STO gaat de kar trekken en onze nieuwe projectleider Rian van Noord, die per 1 januari aan de slag is gegaan, gaat de programmamanager hierbij ondersteunen.


Heel concreet willen we op dinsdag 23 juni a.s. een Techniekfestival organiseren. Van Rennes Elektro- en Installatietechniek stelt hiervoor binnen- en buitenruimte beschikbaar (Rijksstraatweg 1, Klaaswaal!) Er zijn diverse activiteiten aanwezig vanuit de OTIB, waaronder een Techniekbus, en we willen graag dat Hoeksche Waardse ondernemers aan de jeugd laten zien wat er allemaal onder techniek wordt verstaan. De meeste kids hebben echt geen idee wat techniek is en wat voor mooie bedrijven er in onze regio zitten. En we hebben ze in de toekomst allemaal hard nodig om het personeelsbestand op peil te houden en onze bedrijven draaiende te houden. We richten ons bij dit Techniekfestival op leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs, omdat zij de keus nog moeten maken welke
richting zij op willen.


In dat kader hebben wij twee vragen voor u:

  • Heeft u interesse om met uw bedrijf deel te nemen aan deze eerste editie van het Techniekfestival? Het is de bedoeling dat de leerlingen techniek gaan ervaren (dat ze iets mogen doen of maken bij voorkeur).
  • Samen met media-studenten van het DaVinci college gaan we filmpjes opnemen bij verschillende bedrijven die een aansprekend product maken of werkwijze hebben. Doel van de filmpjes is aan leerlingen (leeftijd 10-14 jaar) beroepsbeelden bijbrengen. In de video’s worden zoveel mogelijk jonge beroepsbeoefenaren in beeld gebracht die laten zien wat hun werk inhoudt, waarom zij hun beroep leuk vinden en wat zij voor opleidingen gevolgd hebben (en eventueel nog moeten volgen) om werkzaam te kunnen zijn en door te kunnen groeien en –leren. Heeft u interesse om met uw bedrijf deel te nemen aan een dergelijke video?

Reacties mogen naar projectmanager Rian van Noord Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

www.sob-hw.nl 

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden