Nieuws

Blijf op de hoogte

‘Druk op Rijkswaterstaat niet groot genoeg’


6 maart 2020


Ondernemers in de Hoeksche Waard maken zich nog steeds zorgen over de afsluiting van de Heinenoordtunnel in 2023 en 2024. Ook nu de perioden dat de tunnel helemaal dicht is, zijn ingekort. Tijdens het Ondernemersdebat van Ondernemersverenigingen OHW en Oké Binnenmaas bij Alcazar Events in Puttershoek klonk daarom gisteren de oproep vooral gezamenlijk op te trekken richting Rijkswaterstaat.

 

,,De druk op Rijkswaterstaat is nog niet groot genoeg,’’ sprak OHW-voorzitter Steven Corijn gisteren tijdens het debat onder leiding van Jan-Dirk Stouten. ,,Gezamenlijk optrekken is belangrijk. De Hoeksche Waardse politiek moet zich uitspreken, dit is niet enkel en alleen door een wethouder op te lossen,’’ stelde hij. Henk Warnar, voorzitter van Oké Binnenmaas was het daar roerend mee eens. ,,Rijkswaterstaat is arrogant. In plaats van een totale afsluiting kunnen ze ook een buis openhouden, maar dat kost meer geld.’’

 

Paul Konijnendijk, eigenaar van Konijnendijk Mode in Zuid-Beijerland, rekende voor dat een weekendafsluiting hem bijna de helft van de omzet kost ,,Op zaterdag draaien wij 35 tot 40 procent van onze weekomzet. Als je dan weet dat zeker 60 procent van onze klanten van buiten de Hoeksche Waard komt, is zo’n sluiting inderdaad desastreus,’’ reageerde hij op de stelling dat de sluiting van de Heinenoordtunnel desastreus is voor de Hoeksche Waard. ,,We moeten daarom de krachten bundelen waar mogelijk,’’ vond Konijnendijk.

 

Transportondernemer Simon van der Mark maakt zich op zijn beurt zorgen over de sluiting op werkdagen, als zijn trucks de weg op moeten. ,,Ik krijg hier vijf dagen per week mee te maken.’’

 

Verantwoordelijk wethouder Harry van Waveren snapte de zorgen van de ondernemers. ,,Die tunnel gaat echt twee weken dicht in 2023 en twee weken in 2024. Er is nu tijd om je daarop voor te bereiden. Tegen werknemers die door de tunnel moeten, zeg ik ‘neem die twee weken vakantie’.’’ Van Waveren deelt de zorg over de veertig weekendafsluitingen. ,,Daarvoor moeten we samen met Goeree-Overflakkee en de ondernemers een oplossing bedenken. Het juiste plan heb ik nog niet gehoord,’’ sprak hij.

 

Het Ondernemersdebat werd gevolgd door een zaal vol geïnteresseerde ondernemers. Behalve over bereikbaarheid werd er ook gesproken over onderwijs en bedrijfsleven, en over duurzaamheid.

 

Tekst: Joke Waltmans, Text only
Licht en geluid: Dirk Jan Brokken, AV Partners
Foto's: Spencer Lips, Interlink

 

 

 

 

 

 

 

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden