Nieuws

Blijf op de hoogte

Aanpassing N217 heeft positief effect op doorstroom verkeer


26 november 2020

De gemeente Hoeksche Waard verwacht met de aanpassing van het oostelijk deel van de N217 de doorstroom van verkeer van en naar de Kiltunnel sterk te verbeteren. Dat zou een uitkomst zijn voor de verwachte verkeersdrukte op dat wegdeel als in 2023-2024 de Heinenoordtunnel wordt afgesloten voor een grootscheepse renovatie.

 

Dit vertelde wethouder Harry van Waveren van verkeer en vervoer in de Hoeksche Waard eind oktober tijdens een overleg met OHW-voorzitter Frank van den Ouden en Raymond van Galen, voorzitter van de commissie bereikbaarheid.

 

Langs de N217 tussen de Trambaan-rotonde in Strijen en de rotonde Maasdamseweg in ‘s-Gravendeel ontbreekt een tracé voor langzaam verkeer. Dat zorgt geregeld voor oponthoud bij doorgaand verkeer. Dit probleem wordt nog groter als de verkeersstroom richting de Kiltunnel aanzienlijk toeneemt vanwege de afsluiting van de Heinenoordtunnel, zeker tijdens oogsttijd wanneer er meer landbouwverkeer op de weg is.

 

Het plan om de N217 aan te passen met een langzaamverkeerstracé is eerder al aan de orde geweest, maar nooit tot uitvoering gekomen. Eerst moet de benodigde grond voor de uitbreiding worden verworven. Ook krijgt de rotonde bij ’s-Gravendeel grotere capaciteit en moet de doorgang voor langzaam verkeer bij de onderdoorgang van de Hogesnelheidslijn worden aangepast.

 

“De grootscheepse renovatie van de Heinenoordtunnel is noodzakelijk en gaat helaas gepaard met diverse afsluitingen van de tunnel, namelijk 2 maal 2 weken in de zomervakanties van 2023 en 2024 en daarnaast gedurende 30 weekends in één richting. Dat gaan we natuurlijk allemaal goed merken. De aanpassing aan de N217 zal die pijn een beetje verlichten, maar er worden zonder meer ondernemers door getroffen,” aldus Frank van den Ouden.

 

“Gelukkig zijn we goed in gesprek met de Gemeente HW, Rijkswaterstaat en de Verkeersonderneming en is dat besef er bij alle partijen. Samen proberen we de lasten te minimaliseren. Als OHW behartigen we daarin de belangen van ondernemers. In de komende tijd zal de Verkeersonderneming contact zoeken met een selectie van ondernemers, om uit eerste hand te horen wat zij verwachten en hoe we de overlast kunnen beperken. We willen alle ondernemers die benaderd worden vragen om hun zorgen openlijk te delen bij de Verkeersonderneming. Neem bij zorgen of vragen gerust contact op met onze commissie Bereikbaarheid.”

 

Meer informatie over de Heinenoordtunnel is terug te vinden op de planningspagina van Rijkswaterstaat. Kijk hier voor het rapport ‘Samen werken aan een bereikbaar Zuid-Holland’.

 

Begin volgend jaar zal de OHW een informatieavond beleggen over de afsluiting van de Heinenoordtunnel en renovatie van andere (vaar)wegen die op de agenda staan. Afhankelijk van de dan geldende corona-maatregelen wordt deze online of fysiek gehouden.

 

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden