Nieuws

Blijf op de hoogte

Bereikbaarheid Hoeksche Waard

 

22 december 2020

 

Beste ondernemer,

 

Zoals jullie weten is de renovatie van de Heinenoordtunnel al aanbesteed en wordt er volop gewerkt aan de voorbereidingen hiervan. In het afgelopen jaar heeft de commissie bereikbaarheid zich ingespannen om hier invloed op te krijgen. Voortvloeiende daaruit willen we jullie informeren en vragen om input.

 

De Verkeersonderneming

Rijkswaterstaat heeft De Verkeersonderneming ingeschakeld, die op haar beurt Steven Corijn heeft gevraagd, om de komende tijd ondernemers en koepelorganisaties binnen de Hoeksche Waard te benaderen om te overleggen over passende oplossing om hinder tijdens de werkzaamheden te beperken. Hierover hebben betrokken een schrijven van Rijkswaterstaat ontvangen.

 

Als Ondernemersvereniging Hoeksche Waard hebben we meegewerkt aan de totstandkoming van deze samenwerking. De Verkeersondernemer wordt gefinancierd door Rijkswaterstaat en we zijn blij dat hiervoor de nodige middelen zijn vrijgemaakt. Als Ondernemersvereniging hebben we immers niet de middelen om hiervoor zelf iemand voor in te huren.

 

De eerste gesprekslijn vanuit De Verkeersonderneming gaat dus uit naar jullie als ondernemers. We begrijpen natuurlijk dat jullie vooral voor eigen parochie zullen spreken en dat is ook de bedoeling. Tegelijk vormen jullie ook een vertegenwoordiging van de ondernemers in de Hoeksche Waard. We verzoeken jullie daarom ook om ons op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Willen jullie ons met name laten weten wanneer er contact is geweest en hoe tevreden jullie hierover zijn?

 

Stand van zaken

In het afgelopen jaar is er gelobbyd om tijdens de renovatie zo min mogelijk overlast te krijgen voor onze ondernemers. Naast de afsluiting van 2 weken achtereen is de tunnel ruim 30 weekenden afgesloten in ieder geval in 1 richting.

 

De commissie bereikbaarheid heeft zwaar ingezet op 2 richting verkeer in 1 tunnelbuis tijdens de afsluiting van de tunnel. RWS heeft uiteindelijk uitgebreid onderzoek laten verrichten en hier een memo over geschreven. Dit onderzoek is nogmaals getoetst door verkeersdeskundigen vanuit de overheid en wordt als deugdelijk beschouwd. Tijdens de weekendafsluitingen is 2-richtingsverkeer in 1 tunnelbuis in de Heinenoordtunnel niet haalbaar.

 

Deze week hebben we met de gemeente Hoeksche Waard, de Verkeersonderneming en de ondernemersvereniging Goeree Overflakkee overlegd. We zijn het in principe eens geworden over de 3 belangrijkste randvoorwaarden, te weten:
- We willen dat altijd de rijrichting van Noord naar Zuid door de tunnel kan. Deze eenduidige rijrichting is duidelijk voor weggebruikers en is de beste rijrichting voor onze retailers. Denk aan de maastunnelrenovatie.
- De aanpassingen aan de N217 (Oost) moeten gereed zijn voordat de renovatie van de Heinenoordtunnel start.
- De Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel mogen nooit tegelijkertijd worden afgesloten.

 

Deze randvoorwaarden zullen we samen met de gemeente Hoeksche Waard en ondernemersvereniging Goeree Overflakkee gaan bespreken met Rijkswaterstaat en De Verkeersonderneming. We hopen dat jullie je kunnen vinden in deze 3 randvoorwaarden en die ook willen meenemen in jullie gesprekken die volgen met De Verkeersonderneming. Mochten jullie echter andere of aanvullende inzichten hebben, dan horen we dat graag voor het einde van het jaar, zodat we dit nog mee kunnen nemen in onze gesprekken in januari aanstaande. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Met een hartelijke groet, 

 

Commissie bereikbaarheid

Commissie voorzitter: Raymond van Galen

Commissie lid: Marius Konijnendijk

Commissie lid: Arie Reedijk

Commissie lid: Theo Batenburg

Commissie lid: Rien de Bruin

Commissie lid: Raimond Draak

Commissie lid: Simon van der Mark

Commissie lid: Corina Barendrecht

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden