Nieuws

Blijf op de hoogte

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2021:
VOORWOORD VAN DE SECRETARIS

 16 februari 2021

Precies een jaar geleden kwam het voorwoord ook uit mijn pen. De Coronacrisis was net een feit en met zekerheid gaf ik aan dat Alcazar, waar begin 2020 het laatste grote evenement van de OHW plaatsvond, in de zomer van 2020 dicht zou gaan. Ook schreef ik dat “de huidige Coronacrisis, inmiddels verworden tot pandemie, die ons links of rechts allemaal zowel zakelijk als privé raakt of kan gaan raken, onherroepelijk vergaande consequenties met zich mee gaat brengen”. De mededeling over Alcazar bleek onterecht, nu deze (gelukkig maar) langer openblijft. De berichtgeving over de coronacrisis blijkt -helaas- anno februari 2021 wel te kloppen….

…. Nederland zucht, steunt en kreunt onder de maatregelen die alweer geruime tijd van kracht zijn. Lockdown, avondklok, scholen dicht…. ik ken weinig mensen die er geen last van hebben. Wel constateer ik een wisselend beeld: vind de ene persoon het wel lekker rustig, de ander wordt er juist erg onrustig van. In sommige sectoren, denk bijvoorbeeld aan webshops, bezorgdiensten en grote supermarkten regent het nieuwe opdrachten en klotst het geld tegen de plinten, bij andere sectoren daarentegen wordt het steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden. Ook het hoofd koel houden wordt voor steeds meer mensen, die bijvoorbeeld vanaf huis moeten werken, een uitdaging.

Nu was dat afgelopen weekend niet zo moeilijk om het hoofd koel te houden. We genoten massaal van het winterse weer en er werd volop geschaatst. Het voelde alsof we even waren bevrijd van de beklemmende maatregelen.

 

Uiteraard hopen we natuurlijk in 2021 weer fysieke bijeenkomsten te kunnen organiseren, maar ondertussen zitten we als OHW bepaald niet stil. Recent zijn door bestuur en commissies weer diverse constructieve overleggen gevoerd in diverse gremia. Recent is onder meer met het bestuur van de gemeente Hoeksche Waard gesproken over onder andere lokaal inkopen en de bereikbaarheid van de Hoeksche Waard in relatie tot de beoogde renovatie van de Heinenoordtunnel. Ook onderhouden we goede contacten met andere ondernemersverenigingen in de regio en via ONL blijven we op de hoogte van ontwikkelingen in het Haagsche die ons raken.  

Deze nieuwsbrief bevat weer diverse interessante actualiteiten en ontwikkelingen. Bestuurslid Richard Both is de nieuwe commissievoorzitter Lokaal en geeft het stokje als voorzitter van de commissie Duurzaamheid over aan Dirk Goudswaard, die we hierbij van harte welkom heten en succes wensen. Daarnaast informeert Pim Verhage ons over ontwikkelingen in het startersnetwerk en blikken we vooruit op de Business Walk die we in maart organiseren. Ik wens eenieder leesplezier en namens het bestuur van de OHW veel sterkte en succes toe in de komende periode.

Filip den Eerzamen
Secretaris OHW

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden