VOLG ONS:

Nieuws

Gemeente lanceert Ondernemersfonds

 

1 april 2021

Gemeente Hoeksche Waard lanceert per 1 april het Ondernemersfonds. Hiermee steunt de gemeente initiatieven van een ondernemers- of eigenarencollectief die bijdragen aan de samenwerking tussen lokale ondernemers of het versterken van het economisch vestigingsklimaat. De maximale subsidie per aanvraag is € 5.000.

 

Energie van de ondernemers

Vanaf 1 april kan een collectief van ondernemers of eigenaren een beroep doen op het Ondernemersfonds. Gemeente Hoeksche Waard heeft een bedrag van € 25.000,- per jaar gereserveerd waarmee zij lokale initiatieven financieel wil ondersteunen. Voorwaarde is dat het initiatief bijdraagt aan het versterken van de samenwerking tussen Hoeksche Waardse ondernemers. Ook voor activiteiten die helpen om het economisch vestigingsklimaat te versterken, kunnen zij deels een beroep doen op het Ondernemersfonds. Paul Boogaard, wethouder Economie: “De Hoeksche Waard zit vol met ondernemers met goede initiatieven. Als zij met ideeën komen waar de Hoeksche Waard beter van wordt, juichen we dat als gemeente van harte toe. Met het Ondernemersfonds laten we de energie aan de ondernemers en springen we financieel bij.”

 

Aanvragen via het Ondernemersloket

Voor de toekenning van de subsidie gelden een aantal voorwaarden. Zo bedraagt de incidentele subsidie maximaal 75% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 5.000,- en mag een aanvrager niet meer dan twee aanvragen per jaar indienen. Het totale subsidiebudget bedraagt € 25.000,- per jaar.  Alle voorwaarden en het digitale aanvraagformulier kunt u vinden op het Ondernemersloket op de website van gemeente Hoeksche Waard.

 

 

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie