Nieuws

Blijf op de hoogte

PERSBERICHT Rijkswaterstaat: Twee rijstroken Haringvlietbrug en 50km/u vanaf 23 augustus

 

5 augustus 2021

Om de Haringvlietbrug veilig te kunnen blijven gebruiken tot de renovatie in 2023 wordt de snelheid op de brug teruggebracht naar 50 km/u. De hierbij behorende verkeersmaatregelen worden aangepast en uitgesteld van maandag 9 augustus naar maandag 23 augustus. Dit heeft minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat besloten. Hierbij de brief. In goede en constructieve samenwerking tussen Rijkswaterstaat, het Openbaar Ministerie en de politie zijn er oplossingen gevonden voor handhaving van een maximumsnelheid van 50 km/u op twee versmalde rijstroken in beide richtingen. Hierdoor is het mogelijk om beide rijstroken (versmald) in gebruik te houden.


Veiligheid
Uit de verzwaarde inspecties van afgelopen weken is gebleken dat uitstel van de maatregelen geen verdere verslechtering van de veiligheid van de brug heeft opgeleverd. Issues die zich voordeden, konden steeds snel worden opgelost. Deze verzwaarde inspecties worden voorlopig voortgezet.

Hoofdingenieur-Directeur Arjan Driesprong: “De afgelopen periode zijn er intensieve gesprekken geweest tussen Rijkswaterstaat, veiligheidsregio’s, wegbeheerders, politie en Openbaar Ministerie om te kijken met welke maatregelen de hinder voor de omgeving kon worden beperkt. Ïk ben blij dat het is gelukt om de handhavingsmiddelen en personele capaciteit te organiseren, met veel dank en waardering voor de inzet en medewerking van de politie en het Openbaar Ministerie. Doordat we twee rijstroken kunnen blijven gebruiken, neemt de verwachte hinder af. ”

Beperking van de hinder
Vanaf 23 augustus zal het verkeer in beide richtingen via twee versmalde rijstroken over de brug worden geleid. Hierbij geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Deze oplossing geeft minder verkeershinder dan de maatregel waarbij er één rijstrook minder beschikbaar zou zijn, maar weggebruikers moeten nog steeds rekening houden met een langere reistijd.

Aanpassing van de weg
Voor het inrichten van de versmalde rijstroken en het geschikt maken van de weg voor handhaving worden aanpassingen gedaan, zoals het plaatsen van bebording, belijning en geleiderails. Dit levert hinder op voor het verkeer in het weekend voorafgaand aan 23 augustus. Zodra de mate van hinder hiervoor bekend is, wordt hierover gecommuniceerd.

De verkeersmaatregelen blijven van kracht tot aan de vervanging van de klep in 2023.

Meer informatie
Meer informatie en het laatste nieuws over de maatregelen, de hinder voor (vaar)weggebruikers en veel gestelde vragen vindt u in ons online dossier ‘Maatregelen Haringvlietbrug’: www.rijkswaterstaat.nl/maatregelenharingvlietbrug 

 

Bron: RWS
Foto: RWS

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden