Nieuws

Blijf op de hoogte

Eerste succes voor nieuwe MBO opleiding

16 september 2021

De OHW is nauw betrokken bij het opzetten van MBO opleidingen in de Hoeksche waard door samenwerking onder de SOB vlag (SOB staat voor samenwerking Onderwijs en Bedrijfsleven). De eerste opleiding is drie jaar geleden gestart en is gericht op de bouwsector. Er zijn nogal wat sectoren waar nu al een schreeuwend tekort aan personeel is en ook de komende jaren een groot aantal vacatures vervuld moeten worden. Het is dus een duidelijk Ondernemersbelang hier iets aan te doen; er zijn nu vrijwel geen Middelbare beroeps opleidingsmogelijkheden in de Hoeksche Waard, waardoor jonge mensen gedwongen worden hun heil buiten de Hoeksche Waard te zoeken en die zijn wij dan voorlopig kwijt.

 

Momenteel lopen er drie initiatieven en de eerste heeft in juli een tastbaar resultaat opgeleverd. Op 13 juli hebben 10 kandidaten hun officiële MBO certificaat individuele basiszorg uitgereikt gekregen, wat een eerste stap is naar een BBL opleiding (4 dagen werken en 1 dag theorie onderwijs) bij een van de zorg instellingen in de Hoeksche Waard.

Dit succes smaakt duidelijk naar meer en is een mooi voorbeeld hoe we dit verder door kunnen trekken naar voor de OHW interessante opleidingen, bijvoorbeeld in de techniek in de volle breedte en de logistieke sector. We hebben de afgelopen maanden al een aantal keren rond de tafel gezeten met ondernemers, onderwijsinstellingen, uitzendbureaus en overheidsinstanties en komen nu in een fase waarin stappen moeten worden gezet naar een opleiding binnen de Hoeksche Waard. Aan deze zogenoemde sector tafels zitten ondernemingen met dezelfde problematiek om aan nieuw personeel te komen. Ondanks het feit dat die bedrijven soms ronduit concurrenten van elkaar zijn wordt onderkend dat we door het met elkaar te doen meer voor elkaar kunnen krijgen dan dat iedereen zelfstandig aan de gang gaat.

Ons doel is om op korte termijn een MBO opleiding te starten en daarmee in een deel van de behoefte te gaan voorzien. En met de verwachte file problemen bij de Haringvlietbrug en de Heinenoord tunnel de komende jaren zal de belangstelling om binnen de Hoeksche Waard te kunnen blijven voor scholing en / of werk zeker toenemen.

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden