Nieuws

Blijf op de hoogte

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2021: VOORWOORD VAN DE VOORZITTER

14 december 2021

Beste leden,

Tjonge, het is alweer December. Eigenlijk is dit jaar toch weer hard gegaan, ook als was het niet altijd even gezellig met de verschillende lockdowns en op 1,5 meter afstand. December is ook een goede tijd om de balans weer op te maken en tenminste de hoogtepunten te benoemen.

Er zijn natuurlijk minder events geweest dan we hadden gewild. Gelukkig hebben we elkaar wel ontmoet tijdens de HW Business walk, de Haringparty en bij de ALV. We hebben ook een aantal Ondernemerscafés Hoeksche Waard  On Toer georganiseerd en natuurlijk de dag van de duurzaamheid. Het jaar sluiten we af met de HW Business Walk op 22 december a.s.. U bent van harte welkom. De uitnodiging volgt in uw inbox.

Het ondernemersgala, dat we dit voorjaar samen met de andere ondernemersverenigingen uit de Hoeksche Waard wilden organiseren, is helaas niet doorgegaan. Daarvoor in de plaats hebben we het project “De Hoeksche Ondernemersheld” georganiseerd, waarbij elke maand een ondernemer in het zonnetje werd gezet, die ondanks zwaar weer heeft durven vernieuwen. We hebben hiermee de betreffende ondernemers bemoedigd en anderen geïnspireerd. Voor 2022 zetten we trouwens weer vol in op het ondernemersgala.

 

De belangenbehartiging is gewoon doorgegaan. Samen met de gemeente Hoeksche Waard en een aantal betrokken ondernemers hebben we ondernemers in zwaar weer kunnen helpen met de continuïteit van hun bedrijf.

Op het gebied van inkoop hebben we de gemeente wakker geschud en bereikt dat dit “Top of Mind” is geworden op de werkvloer. Er is een adviseur voor ingehuurd en de gemeenteraad heeft verordend dat het inkoopbeleid ten faveure van lokale ondernemers aangepast moet worden. Kortom, de gemeente is op alle fronten welwillend en hiermee aan de slag.

Vlak voor de zomervakantie kwam de Haringvlietbrug onverwacht bovenaan onze agenda te staan. Samen met de gemeente en ondernemersverenigingen van Goeree Overflakkee hebben we gelukkig bereikt dat er nu 2 rijstroken zijn. Omdat we nog steeds niet blij zijn met de snelheidsbepering van 50km/u tot 2023, zijn we nog druk in overleg met Rijkswaterstaat en andere overheden om deze beperking eerder op te heffen.

We zijn ook trots op het manifest “Samen Sterk”, dat we in september hebben uitgebracht. We willen hiermee de politieke partijen inspireren bij het opstellen van hun verkiezingsprogramma’s voor de gemeenteraad. We hopen dat ze er veel uit overnemen. Daarnaast geeft het ook onze achterban duidelijkheid waar we voor staan en helpt het bij onze profilering.

Tenslotte hebben we dit jaar hard gewerkt aan het versterken van onze achterban, enerzijds door meer in te zetten op autonome groei en anderzijds door samenwerkingen aan te gaan met andere, reeds bestaande verenigingen, die zich niet richten op de belangenbehartiging voor ondernemers buiten het eigen bedrijventerrein. Door samenwerkingen met Oke Binnenmaas, Start Smart en de Bizzen Hoogerwerf en De Bosschen is onze achterban gegroeid naar ruim 800 ondernemers. Natuurlijk zijn we hiermee “Samen Sterker” geworden.

Hiermee is onze balans in grote lijnen weer opgemaakt, alhoewel het nog niet eens oudejaar is. We hebben nog (bijna) een hele maand te gaan. En voor veel ondernemers is december een hele drukke maand, met veel werk dat af moet en de jaarlijkse eindejaargesprekken. We wensen jullie sterkte en succes met de eindrally. En we hopen dat jullie eind december kunnen terugkijken op een goed jaar. We wensen jullie alvast fijne kerstdagen en een goede afsluiting van 2021. Op naar 2022!

Met vriendelijke groet,

Frank van den Ouden
Voorzitter


ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden