Nieuws

Blijf op de hoogte

Oproep: Samenwerking Onderwijs en Bedrijfsleven


13 december 2021

Beste Ondernemer,

De OHW participeert al enige tijd in de SOB (Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven) en na de voorbereidende verkenningen zijn we nu op het punt gekomen dat we door moeten pakken om BBL/MBO opleidingen in de Hoeksche Waard van de grond te krijgen. In de zorg zijn inmiddels de eerste 10 leerlingen opgeleid met een start kwalificatie en is een tweede groep leerlingen onlangs begonnen, dus het bewijs is er dat het lukt.

Momenteel hebben we twee sectoren waarvoor de OHW dat ook wil realiseren: de logistieke- en de technische sector. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt is de noodzaak groot om voldoende leerlingen te werven voor deze interessante sectoren. Ons doel is het komende schooljaar te starten met een of meerdere opleidingen in de Hoeksche Waard.

Voor het slagen van deze missie zijn twee dingen noodzakelijk.


Allereerst natuurlijk ondernemingen die hieraan meedoen en de noodzaak zien om nieuw personeel aan te trekken. We merken dat het aantal ondernemingen dat actief deelneemt aan de sectortafels Logistiek en Techniek ondanks de lastige arbeidsmarkt gering is, dus bij deze de oproep aan ondernemers in de logistieke en technische hoek om vooral mee te blijven doen. Alleen door dit samen te doen kunnen we succes boeken en we gaan nu een cruciale fase in.

Een tweede punt zijn de financiële middelen die nodig zijn om dit te laten slagen. Om een MBO/BBL opleiding van de grond te krijgen wordt een minimum van 15 leerlingen als kritische massa beschouwd om een specifieke opleiding kostendekkend te realiseren. Of dat gelijk al lukt zal de vraag zijn en aangezien de OHW de belangen behartigt van heel veel sectoren zou het niet fair zijn extra OHW middelen voor een specifieke sector in te zetten. Wij denken dat het reëel is de ondernemingen die gaan profiteren van deze initiatieven te vragen daar ook financieel aan bij te dragen.

Een derde punt is een initiatief in SOB verband met Hogeschool InHolland om studenten gericht met vraagstukken uit de praktijk aan de slag te laten gaan. Jouw praktijk welteverstaan. Onder begeleiding van een docent bijten zij zich kosteloos vast in een case die vraagt om de nodige expertise op het gebied van (online) marketing, finance en/of recht. Wat je daar voor terugkrijgt is een goed onderbouwd advies van een team jonge, enthousiaste studenten. Heb jij binnen je onderneming behoefte aan de frisse blik van studenten op een praktijk vraagstuk waar je een oplossing voor zoekt laat het dan weten zodat we de verbinding kunnen leggen.

Wij vragen de ondernemingen hierbij om uiterlijk 17 december te reageren op deze oproep door het invullen van de vragen via de volgende <link>. Zodra we zicht hebben op de uitkomst zullen we dat met u delen.

Wij rekenen op U!

Met vriendelijke groet,

Marco Struik
Bestuurslid St. SOB-HW

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden