Nieuws

Blijf op de hoogte

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2022: VOORWOORD VAN DE SECRETARIS


17 februari 2022


Nederland gaat met het afzwakken van de Covid maatregelen weer steeds verder open. Wederom na een lange periode waarin veel ondernemers niet of niet optimaal konden doen wat ze het liefst doen en waar hun kracht ligt: ondernemen! Ondanks dat we er nog niet zijn, ziet het er gunstig uit. Een vrolijker bericht dan mijn voorwoord exact een jaar geleden, waarin gesproken werd over lockdown, avondklok, scholen, cultuurinstellingen en horeca dicht.

En dat Nederland van slot gaat, merken we gelukkig aan alle kanten. We ontmoeten elkaar weer in grotere groepen, gaan weer meer op vakantie, naar de horeca en lekker fysiek naar het werk. Ondanks dat het digitale werken voor velen onderdeel van het systeem zal blijven, merk ik zelf alweer dat het stukken drukker wordt op de Nederlandse (snel)wegen. Mede ook door de grote uitdagingen die we als Hoeksche Waard hebben de komende jaren vanwege de geplande renovaties van de Heinenoordtunnel, de Haringvlietbrug en de Kiltunnel, zal het fileleed eerder toe- dan afnemen. De bereikbaarheid van de Hoeksche Waard is dan ook een belangrijk thema voor de OHW waar we ons hard voor inzetten.

 

Dit thema zal ongetwijfeld een belangrijk aandachtspunt zijn in de gemeenteraadsverkiezingen die voor de deur staan. Op 8 maart a.s. organiseert de OHW het verkiezingsdebat, waar de deelnemende politieke partijen op dit maar ook op andere thema’s die voor ons als MKB van belang zijn de degens gaan kruisen.

In een recent overleg met onze partner ONL in Den Haag, deelde voorman Hans Biesheuvel zijn reflectie op het nieuwe coalitieakkoord. Een akkoord waarin veel duidelijkheid wordt gegeven over vele extra miljarden die het kabinet uit gaat geven aan thema’s als onderwijs, duurzaamheid en klimaat. Waar naar zijn beleving te weinig aandacht aan wordt gegeven is het belang van het MBK als economische motor van de BV Nederland, behalve dan de erkenning dat het MKB van cruciaal belang is. Hier moeten de extra miljarden tenslotte verdiend gaan worden. Voor de OHW als belangenbehartiger van het MKB in de Hoeksche Waard dan ook een mooie uitdaging om hier de lokale politici eens goed op te gaan bevragen. Wilt u hieraan meedoen of heeft u prangende vragen aan de lijsttrekkers, kom dan gerust naar het verkiezingsdebat!

Deze nieuwsbrief bevat diverse interessante actualiteiten en ontwikkelingen vanuit de OHW. Onder andere blikken we vooruit op de Business Walk die we 22 februari organiseren en het Ondernemersdebat op 8 maart. Ik wens eenieder leesplezier en hoop u namens het bestuur van de OHW snel weer te mogen ontmoeten op een van onze bijeenkomsten.

 

Filip den Eerzamen

Secretaris OHW

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden