Nieuws

Blijf op de hoogte

Gemeente overhandigt ambitiestatement Lokaal Inkopen aan Ondernemersvereniging Hoeksche Waard


3 mei hebben namens de OHW voorzitter Frank van den Ouden en secretaris Filip den Eerzamen het Ambitie Statement Lokaal Inkopen van de Gemeente Hoeksche Waard symbolisch in ontvangst genomen. Samengevat luidt de ambitie: “Wat lokaal kan, doen we lokaal.”

 

Eind 2020 hebben we als OHW een oproep gedaan een de Gemeente Hoeksche Waard om niet alleen lokaal kopen te stimuleren door de “Koop Lokaal” actie in het kader van de Corona perikelen, maar als gemeente hierin ook structureel het goede voorbeeld te geven m.b.t de eigen inkopen en aanbestedingen. Dit heeft gelukkig veel losgemaakt bij de gemeente en nu, anderhalf jaar later, mochten we het ambitie statement in ontvangst nemen.

Behalve een ambitie statement, heeft de gemeente intussen ook een geactualiseerd inkoopbeleid vastgesteld, waarin samengevat meer ruimte en drijfveer is voor de gemeente om bij lokale ondernemers hun producten en diensten in te kopen. Zo is de grens voor enkelvoudig aanbesteden verhoogd naar het wettelijke maximum en is vastgelegd dat enkelvoudige inkopen waar mogelijk lokaal gebeuren. Bij meervoudige aanbesteding wordt tenminste 1 lokale ondernemer uitgenodigd om een offerte uit te brengen.

 

De gemeente heeft recent ook een bureau ingehuurd om de inkoopfunctie verder te professionaliseren en dit beleid beter ten uitvoer te brengen.  De OHW heeft ook benadrukt dat het van belang is dat zowel de inkoopafdeling als de budgethouders binnen de organisatie de lokale ondernemers leren kennen en ook weten te vinden. Hiervoor gaan de gemeente en de OHW ook gezamenlijk bijeenkomsten beleggen.  Als OHW zijn we verheugd met door de gemeente gemaakte stappen. We hebben daarom goede verwachtingen en blijven dit dossier met veel belangstelling volgen.

 

Op 22 juni komt er een kennissessie over inkoop door de gemeente. Dit is interessant voor alle ondernemers die hun producten en diensten willen aanbieden aan de gemeente. Houd onze berichten hierover in de gaten!

 

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden