Corona nieuws

Ondernemers-update coronacrisis vanuit Gemeente Hoeksche Waard 

 

30 mei 2020

 

In deze ondernemers-update:

 • Nieuwe lokale noodverordening
 • Samenvatting resultaten onderzoek impact coronavirus op ondernemers
 • Webinar Samen Sterk
 • Verruiming terrassen
 • Wat zijn de nieuwe regelingen per juni (noodpakket 2)?
 • Vanaf half juni nieuwe regeling TVL (opvolger van TOGS)
 • Wat kan ik doen als ik me somber of gespannen voel door het coronavirus?
 • Wees alert; je kunt maar 1 keer nee zeggen!
 • Betalingsverplichtingen onder controle
 • Horeca maandag 1 juni vanaf 12.00 uur weer open
 • Branches over de 1,5 meter-economie
 • Lokaal Noodfonds

Download de update hier 👉🏻 https://bit.ly/2TS2xPo 

Extra noodsteun voor Hoeksche Waardse ondernemers

 

29 mei 2020

 

HOEKSCHE WAARD - Gemeente Hoeksche Waard gaat lokale ondernemers extra ondersteunen. Dat stelt het college van b en w voor. Door de corona-crisis hebben veel ondernemers het erg moeilijk. Klanten blijven weg, de export is ingezakt en veel bedrijven draaien vanwege de gezondheidsvoorschriften op halve kracht. Om te voorkomen dat de lokale economie onherstelbaar beschadigt lanceert de gemeente een actieplan om de ondernemers te helpen.Wethouder Paul Boogaard (Economie): “Voor onze inwoners is het van enorm belang dat er winkels, een cafeetje en bedrijven zijn in en om de dorpen. Dat maakt de Hoeksche Waard levend en sterk. Zonder al die ondernemers wordt het maar een saaie boel. Daarom gaan wij komende tijd keihard aan de slag om onze lokale economie draaiend te houden. We doen dat niet alleen, we werken samen met onze ondernemers". 

Lees meer

SMITZ: CORONAHULP OPROEP ZUID-HOLLANDSE MAAKINDUSTRIE

 

23 mei 2020

 

PRODUCTIELIJNEN TIJDELIJK AANPASSEN VOOR CORONA

Steeds meer bedrijven willen een bijdrage leveren om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er zijn wereldwijd al veel mooie voorbeelden te vinden. Zuid-Hollandse maakbedrijven en toeleveranciers die middelen beschikbaar willen stellen; samen oplossingen willen bedenken; of hun productielijn willen aanpassen voor corona; kunnen zich bij SMITZ melden. De medewerkers van SMITZ verbinden je graag met de juiste partijen om je hierbij te helpen, denken met je mee en kunnen wellicht financiële ondersteuning bieden of de weg daarnaartoe vergemakkelijken.

Lees meer

Coronavirus: verlenging en uitbreiding noodpakket banen en economie

20 mei 2020

Ondernemers en werkenden krijgen ook de komende periode financiële ondersteuning vanwege de aanhoudende impact van het coronavirus. Het eerste noodpakket banen en economie loopt door en het kabinet neemt nieuwe uitzonderlijke maatregelen. Dat is nodig, omdat steeds meer zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven langzaam en soms deels weer opstarten, terwijl anderen nog dicht zijn of zonder opdrachten zitten. De kabinetsondersteuning is daarom meer gericht en heeft gewijzigde voorwaarden. Doel is zoveel mogelijk behoud van banen. Daarvoor is nodig dat ondernemers en werkenden zich kunnen aanpassen aan een veranderde Nederlandse samenleving en economie.

Lees meer

Belangrijkste informatie op een rij


14 mei 2020

 

Noodpakket banen en economie – economische maatregelen van de Rijksoverheid. Op 17 maart 2020 heeft de Rijksoverheid een pakket van economische maatregelen aangekondigd om ondernemers te ondersteunen. Deze maatregelen zijn samengevat en worden continu geactualiseerd. Hierbij de link.

Bron: ONL


Inspiraties voor openen en de 1,5 metereconomie

 

13 mei 2020

De verwachting is dat de 1,5 metersamenleving langere tijd aanhoudt. Ook als het kabinet de coronamaatregelen verder versoepelt. Premier Mark Rutte heeft brancheorganisaties al eerder opgeroepen om met voorstellen te komen voor invulling van de 1,5 metereconomie. Zij werken hiervoor de plannen uit en bieden ondersteuning aan hun leden bij het voorbereiden van het heropenen. Een overzicht van de protocollen per branche vindt u in dit handige artikel.

Bron: MKB Nederland en KvK

CORONACALCULATOR

 

9 mei 2020


MKB-Nederland en VNO-NCW presenteren de Coronacalculator, een nieuw corona-instrument voor ondernemers, dat onder meer berekent in hoeverre zij in aanmerking komen voor de overheidsmaatregelen en welke effecten die maatregelen hebben op hun financiële positie de komende periode.
https://www.coronacalculator.nl/

 

 

 

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie