Corona nieuws

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO)

 

30 maart 2020

 

De tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers staat open voor zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, die in de knel komen door de coronacrisis. Er zijn 2 vormen van ondersteuning mogelijk:
- Maximaal 3 maanden inkomensondersteuning tot aan het sociaal minimum.
- Daarnaast kan een lening voor bedrijfskapitaal worden aangevraagd.

 

Het kabinet stelt een tijdelijke, versoepelde regeling in om zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, te ondersteunen zodat zij hun bedrijf kunnen voortzetten. Zelfstandigen kunnen voor een periode van drie maanden, via een versnelde procedure, aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor levensonderhoud. Deze vult het inkomen aan tot het sociaal minimum en hoeft niet worden terugbetaald. Er is in deze tijdelijke bijstandsregeling voor zelfstandig ondernemers geen sprake van een vermogens- of partnertoets. Ondersteuning volgens deze tijdelijke regeling is ook mogelijk in de vorm van een lening voor bedrijfskapitaal, tegen een verlaagd rentepercentage.

 

Twijfelt u of u voor deze noodmaatregel in aanmerking komt? Doe dan de check op https://krijgiktozo.nl

 

Meer weten:
- Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)
- De ondernemers en zzp’ers in de gemeente Hoeksche Waard kunnen kunnen een versnelde aanvraag voor bijstand doen bij het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ). Dit is een afdeling van de gemeente Rotterdam, die de regeling voor meerdere gemeenten in Zuid-Holland uitvoert.
- Via de website van het RBZ kunt u als ondernemer of zzp’er eenvoudig een aanvraag doen. U wordt dus doorverwezen naar een pagina van de gemeente Rotterdam. Het klopt dat het formulier dat moet worden ingevuld van de gemeente Rotterdam is.  Tip: zorg ervoor dat u een DigiD heeft. Heeft u deze nog niet dan kunt u die aanvragen via onderstaande link.  Digid aanvragen
- Veel gestelde vragen zzp’ers

 

Op dit moment gaat snelheid voor zorgvuldigheid bij het invoeren van het noodpakket. Let op: misbruik en fraude van de regelingen worden door de overheid (met terugwerkende kracht) bestraft.

 

Bron: gemeenteHW.nl

 

 

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie