VOLG ONS:

Bekijk ons manifest Open het manifest

Er moet nu echt iets gebeuren!

Er moet nu echt iets gebeuren!


14 januari 2022

 

Ook in de Hoeksche Waard gaan ondernemers dit weekend actievoeren door hun bedrijf te openen, tegen de overheidsmaatregelen in. Dat geldt tenminste in Oud-Beijerland, Numansdorp en Strijen.

 

De acties van deze ondernemers zien wij niet zomaar als een protest, maar als een noodkreet, omdat het water hen aan de lippen staat. Daar komt bij dat er de afgelopen weken een stroom van mensen, ook uit de Hoeksche Waard, naar België is getrokken om daar hun geld te besteden. Voor onze Hoeksche Waardse ondernemers, die door maatregelen gedwongen dicht zijn, is dat natuurlijk een hard gelag.

 

Als Ondernemersvereniging Hoeksche Waard staan we achter onze ondernemers en steunen wij hen door zichtbaarheid te geven aan hun acties en hun stem te versterken. Er moet nu echt iets gebeuren. “Beste ondernemers, we begrijpen jullie en staan achter jullie. Voer deze actie, maar doe wel wat praktisch haalbaar is om besmettingen te beperken.”

 

Gelukkig lijkt de overheid vanavond gehoor te geven aan de druk van ondernemers en heeft de gemeente al aangekondigd om alleen te handhaven op de mondmaskers en het houden van afstand. Als de winkels en sportscholen weer (onder voorwaarden) open mogen, geeft dat gelukkig wat lucht. Het signaal is in elk geval overgekomen en we hopen dat de voorwaarden werkbaar zijn.

 

Intussen ziet het ernaar uit dat ondernemers in horeca en cultuur nog niet open kunnen. We leven mee met deze ondernemers, die nog steeds beperkt worden in hun ondernemersruimte. “Ondernemers, houd vol!”

 


Frank van den Ouden 
Voorzitter OHW

 

 

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie