Nieuws

Ondernemersvereniging Hoeksche Waard partner Innovation Award Zuid Holland Zuid

 

24 februari 2020

 

Op woensdag 27 mei 2020 wordt de Innovation Award ZHZ 2020 voor de 7e maal uitgereikt aan een persoon of onderneming die zich weet te onderscheiden op het gebied van innovatie, verbetering en verandering. Deze prijs is niet meer weg te denken in de regio ZHZ, daarom is OHW partner geworden.

 

RoosRos architecten mocht de Innovation Award 2019 in ontvangst nemen. Wie gaat er in 2020 met de eer strijken?

 

De inschrijving is geopend!
https://innovationawardzhz.nl/inschrijven/ 

Lees meer

Samenwerking Onderwijs en Bedrijfsleven Hoeksche Waard (SOB-HW)


19 februari 2020

 

Met ingang van dit kalenderjaar is Rian van Noord als projectleider van de SOB-HW voortvarend aan de slag gegaan.

Voor het jaar 2020 staan er een aantal belangrijke zaken te gebeuren. Allereerst willen we, na het succes van een MBO / BBL opleiding voor de bouw, een MBO / BBL opleiding installatietechniek starten, waar vorig najaar na een onderzoek behoefte aan bleek te zijn. Voor de zorg sector wordt ook een dergelijke opleiding opgezet, maar ligt wat minder op het ondernemers pad. Het Da Vinci college levert de docenten en het Actief College zorgt voor de ruimte.

Lees meer

Ondernemers vrezen voor chaos bij renovatie van Heinenoordtunnel

 

17 februari 2020

 

De Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW) trekt bij Rijkswaterstaat aan de bel over planning van de renovatie van de Heinenoord-tunnel. De belangenbehartiger vreest dat ondernemers door de afsluitingen flink wat inkomsten mislopen.

Lees meer

Uitnodiging Haringvliet Ondernemerscafé 2 maart a.s.


13 februari 2020 

 

In het vernieuwde Haringvliet zijn er veel nieuwe recreatieve mogelijkheden bij gekomen en is er meer natuur om te ontdekken en beleven. Daar kunnen ondernemers én burgers hun voordeel mee doen! Deze voorjaarseditie van het Haringvliet Ondernemerscafé is dé kans om inspiratie op te doen en te netwerken voordat het seizoen van start gaat.

Lees meer

Jaarlijkse strategiesessie in politiek Den Haag

 

12 februari 2020

 

Gister bracht het Ondernemersvereniging Hoeksche Waard bestuur een bezoek aan Ondernemend Nederland (ONL) waar ook de jaarlijkse strategiesessie plaatsvond. Aansluitend heeft Hans Biesheuvel (ONL) een interessante rondleiding gegeven door Nieuwspoort en zijn de banden aangehaald met Den Haag.

Lees meer

Voorwoord van de Voorzitter

Samen Sterk! OHW ook voor grote bedrijven interessant!

 

10 februari 2020

 

Hopelijk heeft u een mooie start van het jaar 2020 mogen meemaken. Ook als ondernemersvereniging zijn we alweer druk met allerlei activiteiten aan de slag. Los van alle commissies die hun weg proberen te vinden in hun opzet en contacten met hun raakvlakken, is het Ondernemersdebat op 5 maart - in het nu al legendarische Alcazar - een gelegenheid waar wij u graag ontmoeten. Wij rekenen op uw komst! De volledige regionale politiek is aanwezig en het is dan ook van belang om in gesprek en contact te blijven met organisaties die invloed kunnen hebben op de ondernemersontwikkeling in de Hoeksche Waard. En u weet het….de beste stuurlui staan aan wal, dus doet u vooral mee.

Lees meer

Update vanuit de commissie Onderwijs en Arbeidsmarkt

 

6 februari 2020

 

De commissie Onderwijs en Bedrijfsleven heeft als aandachtsgebied het verbeteren van de samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven, met als doel een beter op het bedrijfsleven afgestemd onderwijs te realiseren. Wij zijn daarbij regelmatig in overleg met alle middelbare scholen en hun overkoepelende organisaties in de Hoeksche Waard en ook de Gemeente Hoeksche Waard en het Da Vinci College uit Dordrecht worden in dat overleg betrokken. Dat vindt plaats in de Samenwerking Onderwijs en Bedrijfsleven (SOB)

 

Voor de komende twee jaar hebben we een aantal doelstellingen waar we mee aan de slag zijn gegaan en dit is de stand van zaken op dit moment.

Lees meer

Samen met het college bezocht Ondernemersvereniging Hoeksche Waard het bedrijf Newcorp Logistics B.V.

 

4 februari 2020

 

Samenwerken aan een goed ondernemersklimaat

 

Op initiatief van het bestuur van de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard heeft het college van B&W een gezamenlijk een bezoek gebracht aan het bedrijf Newcorp Logistics. Met dit bezoek benadrukken het college en de ondernemersvereniging het belang van samen werken aan een gezond economisch klimaat. Een sterke economie maken we immers samen. Niet 'doe maar gewoon,' maar gewoon doen dus! We gaan samen aan de slag om alle ruimte te bieden voor kansrijk ondernemerschap. Hier is 4 februari weer een mooie stap in gezet.

Lees meer

 

 

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie