• Home
  • Nieuws
  • Samen met het college bezocht Ondernemersvereniging Hoeksche Waard het bedrijf Newcorp Logistics B.V.

Nieuws

Samen met het college bezocht Ondernemersvereniging Hoeksche Waard het bedrijf Newcorp Logistics B.V.

 

4 februari 2020

 

Samenwerken aan een goed ondernemersklimaat

 

Op initiatief van het bestuur van de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard heeft het college van B&W een gezamenlijk een bezoek gebracht aan het bedrijf Newcorp Logistics. Met dit bezoek benadrukken het college en de ondernemersvereniging het belang van samen werken aan een gezond economisch klimaat. Een sterke economie maken we immers samen. Niet 'doe maar gewoon,' maar gewoon doen dus! We gaan samen aan de slag om alle ruimte te bieden voor kansrijk ondernemerschap. Hier is 4 februari weer een mooie stap in gezet.

 

De Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW) en de gemeente zien een grote opgave als het gaat om de toekomstige arbeidsmarkt. Als we niets doen blijven er in 2030 ongeveer 4.500 vacatures openstaan. Dat komt onder meer door vergrijzing en door de veranderende arbeidsmarkt. Daarom zetten we in op een goed bereikbare Hoeksche Waard en werken we samen met onderwijsinstellingen aan nieuwe mbo-opleidingen in de Hoeksche Waard.

 

Wethouder Boogaard van Economie benadrukt dat hij vooral op zoek is naar het creëren de juiste randvoorwaarden waardoor ondernemers beter kunnen ondernemen, recreanten (nog) fijner kunnen recreëren en de hele Hoeksche Waard daar vervolgens een graantje van meepikt.

 

Newcorp Logistics
Het bedrijf Newcorp Logistics is gevestigd op het bedrijvenpark Heinenoord. Het bedrijf richt zich op warehousing, transport, distributie, inspectie en escrow. In 2007 startte Jasper van Luik zijn eigen bedrijf in zijn tuinhuisje achter zijn woning in Oud-Beijerland. Nu 13 jaar later groeit het bedrijf met twee grote distributieloodsen van circa 20.000 m2 op 30.000 m2 grond en 21 laad- en losdocks alweer bijna uit zijn jas! Met meer dan 100 personeelsleden (met name afkomstig uit de Hoeksche Waard) levert Newcorp Logistics een belangrijke bijdrage aan de regionale economie en werkgelegenheid. 

 

 

 

 

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie