Nieuws

Blijf op de hoogte

NIEUWSBRIEF MAART 2023: VOORWOORD VAN DE VOORZITTER 

23 maart 2023

Beste ondernemers,

Wat is dat toch een gedoe met de tunnel en brug! Het is toch van de zotte dat ons eiland volstroomt met transitverkeer dat niet door de Heinenoordtunnel kan en onze N217 en omliggende weggennet vastzet? En wie heeft bedacht dat de N59 tegelijk met de Heinenoordtunnel wordt afgesloten? Hoezo vernemen we last-minute dat er minder bussen rijden tijdens de eerste weekendafsluitingen van de tunnel? En dan recent het bericht dat ook in Spijkenisse in 2023 flink aan het wegennet geklust gaat worden?Wie heeft hier nu eigenlijk de regie?

 

Helaas worden zowel wij als OHW, net als de gemeente HW, steeds verrast door dit soort berichten. Het is niet voor niets dat we samen met de georganiseerde ondernemers van Goeree-Overflakke, de alarmbellen hebben laten rinkelen tot in Den Haag. We voeren gesprekken met minister Harbers, Tweede Kamer leden en de ambtelijk top van Rijkswaterstaat. Het komt zeker weer terug in de Tweede Kamer, want we laten het er niet bij zitten. Onze inzet is dat de afstemming van planningen en de communicatie beter kunnen en beter moeten en met de te nemen maatregelen beter rekening moet worden gehouden met ondernemers. Even voor de duidelijkheid: Rijkswaterstaat zou hier de regie moeten hebben. Dat is hun werk en ze schieten hierin flink tekort.


Wij ontvangen natuurlijk ook regelmatig berichten van ondernemers, die hopen dat wij hier iets aan kunnen doen, of die een briljant idee hebben dat hierbij kan helpen. En het is ook terecht dat die berichten bij ons binnenkomen, want wij behartigen jullie belangen. We zijn blij met jullie input en aanmoedigen jullie aan om deze te blijven melden via de knop “Ondernemers meldpunt” op onze website. We nemen jullie input zeker mee.


Zo, nu die emotie er weer even uit is, wil ik graag even switchen naar de kansen die dit brengt. De forenzen die dagelijks de Hoeksche Waard uit reizen, balen namelijk ook flink van de afsluitingen. We zouden collectief een slag kunnen slaan door advertenties te plaatsen met “Werken in de Hoeksche Waard” en jullie vacatures erbij. In Goeree-Overflakkee doen ze dit al en dat kunnen wij ook. Binnenkort komen we hierop bij jullie terug via de mail. Houd je mail dus in de gaten en meld het als je onze nieuwsbrieven nog niet via de mail ontvangt. Tip: gebruik het “Ondernemers meldpunt” op onze website.


Tenslotte wil ik nog de evenementen van dit voorjaar onder jullie aandacht brengen. Het voorjaar is namelijk weer rijk gevuld met leuke events, te beginnen met de HW Business Walk op 31 maart. Aanmelden kan nog! Vervolgens krijgen we het ondernemersdebat in april, deze keer onder leiding van Miranda den Tuinder, de algemene ledenvergadering en er een Hoeksche Inspiratiedag in mei. We hopen weer velen van jullie te ontmoeten tijdens deze evenementen.


Frank van den Ouden

Voorzitter OHW

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden