VOLG ONS:

Nieuws

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2021: VOORWOORD VAN DE PENNINGMEESTER

16 september 2021

Beste ondernemer,

 

Net als uw bedrijf heeft ook de OHW een missie en een visie, te vinden op onze website. Hierin staat beschreven dat de OHW de vitaliteit van het ondernemerschap in de Hoeksche Waard wil behouden én verbeteren. Dit doen we samen, samen met andere ondernemers, overheid en andere organisaties.

Lees meer

Eerste succes voor nieuwe MBO opleiding

16 september 2021

De OHW is nauw betrokken bij het opzetten van MBO opleidingen in de Hoeksche waard door samenwerking onder de SOB vlag (SOB staat voor samenwerking Onderwijs en Bedrijfsleven). De eerste opleiding is drie jaar geleden gestart en is gericht op de bouwsector. Er zijn nogal wat sectoren waar nu al een schreeuwend tekort aan personeel is en ook de komende jaren een groot aantal vacatures vervuld moeten worden. Het is dus een duidelijk Ondernemersbelang hier iets aan te doen; er zijn nu vrijwel geen Middelbare beroeps opleidingsmogelijkheden in de Hoeksche Waard, waardoor jonge mensen gedwongen worden hun heil buiten de Hoeksche Waard te zoeken en die zijn wij dan voorlopig kwijt.

Lees meer

Kantoorpanden verplicht energielabel C vanaf 1 januari 2023


16 september 2021

Binnenkort ontvangen eigenaren en gebruikers van grote kantoren in de Hoeksche Waard met een energielabel D of lager of waarbij geen energielabel geregistreerd is een brief over de energielabel C-verplichting. Vanaf 1 januari 2023 mogen deze kantoren alleen gebruikt worden als ze minstens energielabel C hebben.

Lees meer

GEÏTENSIVEERDE SAMENWERKING OHW - OKÉ BINNENMAAS


Na een rijke historie en een reeds bestaand partnerschap wordt Oké Binnenmaas met al haar leden collectief lid van de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard.

Lees meer

David’s Deli Hoeksche Ondernemersheld augustus!


Ondanks de vakantie is de zoektocht naar Hoeksche Ondernemershelden gewoon doorgegaan. Uit de mooie aanmeldingen van de afgelopen periode is door het organisatiecomité wederom een winnaar gekozen: namelijk David van Steenderen van David’s Deli uit Westmaas. Opnieuw een ondernemer die zich in coronatijd op positieve manier heeft weten te onderscheiden. David is een ondernemer in hart en nieren die niet bij de pakken neer is gaan zitten! Toen zijn toprestaurant – Vineum in Rotterdam- voor de 2e keer dicht moest besloot David om het over een andere boeg te gooien. Hij besloot om een delicatessenwinkel te openen.

Lees meer

Haringvlietbrug


10 september 2021

Eind juni werd Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW) evenals de gemeente en andere partijen volledig verrast door de aangekondigde maatregelen rondom de Haringvlietbrug. Het voorstel om de maximumsnelheid te verlagen naar 50 km per uur door het instellen van één rijbaan per rijrichting voor een periode van 2 jaar (tot aan de renovatie in 2023) was voor ons onaanvaardbaar. Na intensief overleg is dit aangepast naar 2 versmalde rijbanen per rijrichting, met een maximumsnelheid van 50 km per uur. Uit de praktijk is gebleken dat deze tijdelijke maatregel niet werkbaar en veilig is en voor gebruikers tot groot ongemak leidt, los van de enorme economische schade die het voor veel ondernemers met zich meebrengt. Rijkswaterstaat maakte vrijdag 10 september bekend dat de linkerrijstrook op de Haringvlietbrug in beide richtingen worden verbreed van 1,95 m naar 2,35 m. De breedte van de rechterrijstroken blijft ongewijzigd. Deze is al 2,35 m breed. De maximumsnelheid blijft 50 km per uur.

Lees meer

PERSBERICHT Rijkswaterstaat: Twee rijstroken Haringvlietbrug en 50km/u vanaf 23 augustus

 

5 augustus 2021

Om de Haringvlietbrug veilig te kunnen blijven gebruiken tot de renovatie in 2023 wordt de snelheid op de brug teruggebracht naar 50 km/u. De hierbij behorende verkeersmaatregelen worden aangepast en uitgesteld van maandag 9 augustus naar maandag 23 augustus. Dit heeft minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat besloten. Hierbij de brief. In goede en constructieve samenwerking tussen Rijkswaterstaat, het Openbaar Ministerie en de politie zijn er oplossingen gevonden voor handhaving van een maximumsnelheid van 50 km/u op twee versmalde rijstroken in beide richtingen. Hierdoor is het mogelijk om beide rijstroken (versmald) in gebruik te houden.

Lees meer

PERSBERICHT: Verkeersmaatregel 50 km/u op Haringvlietbrug schuift twee weken op


24 juli 2021

 

De invoering van 50 km per uur op de Haringvlietbrug schuift twee weken op. Hierdoor hebben de veiligheidsregio’s meer tijd om zich goed voor te bereiden en de bereikbaarheid voor de hulpdiensten beter te organiseren. Rijkswaterstaat voert deze twee weken extra inspecties uit zodat het verkeer veilig over de brug kan. Na deze twee weken wordt de snelheid terug gebracht naar 50 km/per uur en wordt het verkeer in beide richtingen via één rijstrook over de brug geleid.

 

Eerder was al besloten om de brug eenmaal per week te openen voor de hoge scheepvaart (>13m) op vrijdag om 12 uur, aansluitend op een inspectie. Deze maatregel blijft gelden.

Lees meer

 

 

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie