VOLG ONS:

Bekijk ons manifest Open het manifest

Nieuws

Ben je (startende) ondernemer in de Hoeksche Waard en wil je graag verduurzamen? Meld je aan voor de Duurzaamheidsdag Hoeksche Waard voor ondernemers op vrijdag 18 november. Gastspreker Helga van Leur ☀️ is erbij, jij ook?

Deze bijeenkomst is voor alle (startende) ondernemers uit de Hoeksche Waard. Dus ook niet-leden van OHW zijn van harte welkom! 
 

Meld je aan! 

 

 

De Stimuleringslening Duurzaamheid is versneld in het leven geroepen en actief. Hierin worden tegen aantrekkelijke voorwaarden financieringen met betrekking tot verduurzaming mogelijk gemaakt. Hoeksche Waardse ondernemers kunnen gebruik van maken voor het geval  als niet alle geadviseerde maatregelen uit eigen middelen kunnen worden bekostigd. Terwijl deze wel direct kunnen leiden tot een aanzienlijke geldbesparing.


Meer informatie over de stimuleringslening Duurzaamheid vind je op https://www.gemeentehw.nl/direct-regelen/ondernemen/duurzaam-ondernemen/stimuleringslening-duurzaamheid-zakelijk

Het zijn onzekere tijden. Kosten rijzen bij menig ondernemer de pan uit en het wordt almaar lastiger de energierekening in toom te houden. Direct besparen op het energieverbruik is een snelle oplossing om de kostenverhogingen het hoofd te kunnen bieden. Zeker nu de energie slurpende herfst- en winterperiode zich aanmeldt.

Wij willen onze leden er op attent maken dat elke ondernemer of maatschappelijke organisatie zich kan aanmelden voor een door de gemeente gesubsidieerde energiebesparingsscan.

Deze scan, uitgevoerd door professionals van Energieke Regio, biedt een volledige rapportage met betrekking tot onmiddellijk uitvoerbare maatregelen en methodes. Denk vooral niet dat er alleen een lijstje uitkomt met het advies om zonnepanelen te plaatsen, of de thermosstaat wat lager te zetten. Dat weten we zelf ook wel.

Het rapport bevat allerhande op maat gemaakte handvatten en (vaak betaalbare en/of gesubsidieerde) maatregelen waar men zelf niet als eerste aan denkt. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van systeemplafonds, of het in gebruik nemen van infraroodpanelen op werkplekken. Het (geautomatiseerd) uit- en inschakelen van luchtafvoeren is ook zo'n methode waar niet iedereen direct aan denkt. Het gaat niet alleen om huisvesting. Ook worden bedrijfsprocessen en vervoer geanalyseerd en meegenomen in het (niet bindende) rapport.

Doorgaans kost het uitvoeren en opleveren van dit maatwerkrapport ruim € 1000,00. Dat bedrag is doorgaans in korte tijd alweer terugverdiend.

Er is nu echter een actie opgestart door de gemeente waarbij Hoeksche Waardse ondernemers deze scan 100% gesubsidieerd kan laten uitvoeren. Gratis.


Wil je meer weten over de Energiebespaarscan? 
https://energiekeregio.nl/hoeksche-waard


Hier vind je ook de mogelijkheid om je aan te melden voor het gratis webinar Energiebesparing op 28 november. 

Banenmarkt op CSG Willem van Oranje

Op woensdag 23 november wordt op CSG Willem van Oranje, locatie Zoomwijck, in Oud-Beijerland een banenmarkt gehouden, waarbij het bedrijfsleven de kans krijgt in contact te komen met een groep tweetalig opgeleide leerlingen. De ongeveer 275 leerlingen doen dit schooljaar havo- of vwo-eindexamen en oriënteren zich actief op hun opleidings- en arbeidsmogelijkheden. De tweetalige opleiding houdt in dat zij de Engelse taal perfect beheersen, wat voor sommige ondernemingen heel waardevol kan zijn.

Lees meer

bbq van OHW en Startsmart

 

Eind september was het eindelijk zover. De gezamenlijke jaarlijkse bbq van OHW en Startsmart. Weliswaar een paar weken later dan de bedoeling was, maar Het Land van Es was klaar voor ontvangst van de Hoeksche ondernemers. Een bbq is het helaas niet geworden daar de buitentemperaturen al te laag waren maar Het Land van Es had een mooi en lekker lopend buffet als alternatief gekozen. 

Lees meer

PRINSJESDAGONTBIJT


21 SEPTEMBER 2022

Complexe kluwen problemenvoor kabinet raakt iedereen
Financieel specialisten delen zorgen bij Prinsjesdagontbijt OHW

Daags na het uitspreken van de Troonrede al helemaal zijn bijgepraat over de financiële gevolgen ervan. Met daarbij ook tips om als ondernemer voorbereid te zijn op komende veranderingen . Dat voordeel hadden de deelnemers aan het Prinsjesdagontbijt van de OHW op woensdag 22 september bij de Rabobank in Heinenoord.

Lees meer

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2022: VOORWOORD VAN DE VOORZITTER

Beste ondernemers,

Tjonge, wat is dit seizoen onstuimig begonnen. Al in het eerste weekend na de vakantie zijn we opgeschrikt door het vreselijke ongeval in Zuidzijde. Dat schudt door de hele Hoeksche Waard en doet iets met ons.


Intussen worden we overspoeld door berichten over gestegen energieprijzen, net nu de kachels weer aan gaan. Dat is voor niemand leuk, maar voor sommige ondernemers is dit de genadeslag: tijd om te stoppen. De overheid die bij de eerste lockdown zo snel reageerde, zit nu te treuzelen en komt pas in november met nieuws over een energieplafond. Dat is bizar laat als de continuïteit van je bedrijf ervan afhangt.

Lees meer

Update vanuit de commissies

29 juni 2022

Commissie Veiligheid, voorzitter Raymond van Galen

De onlangs gehouden bijeenkomst over cybersecurity is goed bezocht en leverde nuttige informatie op.

Voorzitter Raymond van Gaalen liet weten dat Jos Baldee, het contact tussen de politie en ondernemers, sinds kort met pensioen is en per 1 augustus wordt opgevolgd door een vrouwelijke collega. ,,Ik moet haar nog ontmoeten, maar hoop op eenzelfde contact met dezelfde resultaten als met Jos Baldee. Hij had begrip voor de ondernemer.’’

Commissie Grote Bedrijven, voorzitter Henk Warnar

Henk Warnar heeft de taak accountmanager grote bedrijven op zich genomen. Hij zal deze bedrijven, met meer dan 100 werknemers, benaderen met de vraag wat de OHW voor hen kan betekenen. ,,Geef mij tips over en namen van bedrijven die ik hiervoor kan bezoeken,’’ riep Warnar op.

Lees meer

 

 

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie