VOLG ONS:

Nieuws

Gemeente lanceert Ondernemersfonds

 

1 april 2021

Gemeente Hoeksche Waard lanceert per 1 april het Ondernemersfonds. Hiermee steunt de gemeente initiatieven van een ondernemers- of eigenarencollectief die bijdragen aan de samenwerking tussen lokale ondernemers of het versterken van het economisch vestigingsklimaat. De maximale subsidie per aanvraag is € 5.000.

Lees meer

Webinar over tunnelrenovatie: OHW legt voorwaarden op tafel

 

25 maart 2021

 

Houd altijd één rijrichting open, zorg dat de N217 is aangepast en laat de renovatie van de Heinenoordtunnel niet samenvallen met die van de Haringvlietbrug. Voor de OHW zijn dit drie belangrijke speerpunten waar zij aan vasthoudt bij de voorbereidingen voor de ingrijpende renovatie die voor 2023 en 2024 op het programma staat.

Raymond van Galen, voorzitter van de commissie Bereikbaarheid van de OHW, somde de drie punten nog eens op aan het eind van het webinar ‘Mobiliteit in en rondom de Hoeksche Waard’. Een groep van ongeveer 50 deelnemers, waaronder OHW-leden, vertegenwoordigers van verschillende instanties en politici luisterden naar de presentatie van Marjolein Brandt, adviseur mobiliteit en bereikbaarheid binnen het projectteam Renovatie Heinenoordtunnel bij Rijkswaterstaat.

Lees meer

HWHelpt.nl steunt ondernemers in zwaar weer

 

31 maart 2021

Veel ondernemers hebben het zwaar door de geldende beperkingen. Retail Hoeksche Waard, Ondernemersvereniging Hoeksche Waard, Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden, Koninklijke Horeca Nederland en de gemeente Hoeksche Waard hebben de handen ineengeslagen om deze ondernemers te helpen. Zij hebben het platform HWHelpt.nl opgezet; een centraal punt waar een ondernemer maatwerkhulp kan aanvragen. De partners van HWHelpt.nl brengen – kosteloos - samen met de getroffen ondernemer de mogelijkheden in kaart om het bedrijf te redden of gecontroleerd te stoppen en dus een zachtere landing te maken.


In het onderzoek over de impact van de coronamaatregelen dat de gemeente in november uit liet voeren, gaf 72% van de ondernemers die de vragenlijst invulden aan in 2020 financieel schade te hebben opgelopen. Dit percentage is dit jaar naar verwachting gegroeid door de strengere landelijke maatregelen die na november volgden en waar we nog steeds mee te maken hebben.

Lees meer

NIEUWSBRIEF MAART 2021: VOORWOORD VAN DE VOORZITTER

 

29 maart 2021

 

Beste ondernemers,

 

We hebben sociaal een gure winter gehad. Zakelijk geldt dat voor veel ondernemers ook, zeker in de horeca, detailhandel, evenementen en andere branches die gedwongen dicht zijn. Het mag nu dan wel lente zijn, maar nog steeds mogen veel bedrijven niet open. Dat voelt dubbel. Beste ondernemers, we leven met jullie mee.

 

Als Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW) blijven we online druk bezig met jullie belangen. Recent hebben we aan webinars meegedaan over de renovatie van de Heinenoordtunnel, onderwijs en arbeidsmarkt en coronasteun voor retailondernemers.

Lees meer

Hoeksche Switch als carrièrekans voor de Hoeksche Waarder


19 maart 2021


Gemeente Hoeksche Waard lanceert samen met onderwijsinstellingen en bedrijven in de Stichting Onderwijs Bedrijfsleven Hoeksche Waard i.o. (SOB-HW) de campagne ‘Hoeksche Switch’. Met de Hoeksche Switch wordt inwoners van de Hoeksche Waard een om-, her- of bijscholingsprogramma aangeboden. Hiermee kunnen zij een carrièreswitch maken naar een sector waar de vraag naar arbeidskrachten groot is.

Lees meer

De allereerste HW Business Walk: warm ondanks de kou5 maart 2021

Een frisse neus halen, samen sparren en andere Hoeksche ondernemers coronaproof ontmoeten. Dat waren de belangrijkste ingrediënten van de allereerste HW Business Walk op vrijdag 5 maart. Op stevige stappers en warm aangekleed – het was een heldere maar koude avond - wandelden ruim 40 ondernemers in vooraf gematchte duo’s vijf kilometer door Oud-Beijerland. De wandeling voerde onder meer langs het Spui en verschillende horeca-zaken, waar de wandelaars een hapje en een drankje konden afhalen. ´Een avond van samenzijn en mensen terugzien. Het was warm ondanks de kou.’

 

Samen sterk
De HW Business Walk is een initiatief van de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW) en het Startersnetwerk Hoeksche Waard (SNHW). Hiermee maken de verenigingen zich samen sterk om hun leden in coronatijd een offline netwerkmogelijkheid te bieden. Dat is namelijk iets waar veel ondernemers behoefte aan hebben, na een jaar dat vooral in het teken stond van online meetings. Ondernemers missen vooral het persoonlijke contact en het samen sparren over ondernemerschap. Met de Business Walk spelen de verenigingen op deze behoeftes in.

Lees meer

Mariet Party’s & Events Hoeksche Ondernemersheld februari!

 

4 maart 2021

 

Met de start van deze nieuwe maand, zit de zoektocht naar de Hoeksche Ondernemersheld van februari erop! Het organisatiecomité is blij verrast met de hoeveelheid aanmeldingen en is onder de indruk van de Hoeksche ondernemers-heldenmoed die zij voorbij hebben zien komen. Eén ondernemer springt er in het bijzonder uit. Het is Jaap Herweijer van Mariet Party’s & Events uit Numansdorp. Met zijn vechtlust, creativiteit en doorzettingsvermogen mag hij zich met recht Hoeksche Ondernemersheld van februari noemen!

 

Mariet Party’s & Events
Met het wegvallen van recepties, evenementen en bijeenkomsten, is Mariet in maart 2020 direct zwaar getroffen door de coronacrisis. Jaap zit echter niet bij de pakken neer, werkt zich een slag in de rondte, blijft inventief en lanceert tal van creatieve concepten. Zoals Afhaalservice “Friet van Mariet”, all-in barbecue-pakketten en workshops, wekelijks een andere “Hoeksche Soep” met zoveel mogelijk streek-ingrediënten, borrel-pakketten voor online meetings, de “Winterkost Drive-In”. En als klap op de vuurpijl “Drei skiwochen bei Mariet”, waar wintersportliefhebbers drie weken lang hun hart kunnen ophalen aan Mariets Oostenrijkse gerechten.

Lees meer

AANBOD SPECIALISTENOPLEIDING "TECHNISCH LEIDINGGEVENDE"


4 maart 2021

De arbeidsmarkt in de Hoeksche Waard staat sterk onder druk. De coronacrisis treft ook bedrijven in de Hoeksche Waard en zal waarschijnlijk tot werkloosheid leiden. Sectoren die zwaar getroffen worden zijn horeca, bouw, landbouw (met name sierteelt), vervoer en opslag, groothandel, detailhandel en industrie. Tegelijkertijd kijken we als gevolg van demografische ontwikkelingen aan tegen grote oplopende tekorten – 4.500 vacatures - in 2030 , met name voor functies in de techniek, ICT en de zorg. Het steunen van bedrijven heeft in deze crisistijd volop ieders aandacht. Zeker ook vanuit de Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven (SOB) Hoeksche Waard waar OHW, evenals het Da Vinci College partner is. Het is belangrijker dan ooit om als partijen samen te werken op dit vraagstuk: vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar brengen, investeren in mensen richting sectoren waar krapte ontstaat en ons beste beentje voor te zetten en er voor onze ondernemers te zijn.

 

Omdat doorstroom van medewerkers in deze tijd een belangrijk speerpunt is en er hierdoor weer instroom mogelijkheden ontstaan op lagere niveaus heeft het Da Vinci College in samenwerking met het bedrijfsleven de specialistenopleiding Technisch Leidinggevende ontwikkeld.

Lees meer

 

 

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie