Skip to main content

Nieuws

Blijf op de hoogte

Afsluitingen Heinenoordtunnel november en december 2023

Om de renovatie van de Heinenoordtunnel mogelijk te maken, dienen de tunnelbuizen (afzonderlijk) gedurende onderstaande weekenden en nachten afgesloten te worden. Hierbij een reminder welke afsluitingen er op korte termijn aankomen zodat u als bedrijf uw logistiek hier op kan indelen.

Afsluitingen november en december:

De actuele planning met alle afsluitingen in 2023 voor het wegverkeer staan op www.rijkswaterstaat.nl/renovatieheinenoordtunnel 

Omleidingen voor wegverkeer
Bij afsluitingen in de rijrichting Rotterdam (van zuid naar noord) wordt doorgaand verkeer omgeleid via de A16/A17 en A15. Verkeer van de Hoeksche Waard via de A16 en N217.
Bij afsluitingen in de rijrichting Bergen op Zoom (van noord naar zuid) wordt doorgaand verkeer omgeleid via A15 en de A16/A17. Verkeer naar de Hoeksche Waard via de N217.
Verkeer naar Goeree-Overflakkee wordt omgeleid via A15 en de N57.

Werk zoveel mogelijk thuis en reis anders als het kan. Gaat u met de auto op pad, check dan voor vertrek de actuele verkeerssituatie, bijvoorbeeld hier: www.renovatieheinenoordtunnel.nl 

Zolang de Heinenoordtunnel is afgesloten, geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel in die rijrichting tolvrij is.

Openbaar vervoer
Via de Tweede Heinenoordtunnel blijft de mogelijkheid tot het gebruik van het openbaar vervoer in stand. Dit geld als een goed alternatief voor de auto. Als de tunnel in de A29 dicht is, gaan de bussen door de naastgelegen Tweede Heinenoordtunnel. Bij langere afsluitingen gaat ook de frequentie van het busvervoer omhoog om de omleidingsroutes enigszins te ontzien van filevorming. Op www.9292ov.nl is de actuele dienstregeling terug te vinden.

Lid worden