Skip to main content

Nieuws

Blijf op de hoogte

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2023: VOORWOORD VAN DE VOORZITTER


Beste leden,

We hebben een lange en mooie nazomer gehad, maar daarna is het seizoen wel heel abrupt omgeslagen. Het is echt herfst geworden. Het is wel even wennen met de kou en nattigheid.

Ook economisch zijn er wat rimpels in de vijver. Het aantal faillissementen neemt landelijk toe, maar in de Hoeksche Waard valt het nog mee: tot nu toe 7 in 2023 volgens de kvk cijfers. En de belastingdienst heeft vorige week de eerste 27.000 dwangbevelen uitgestuurd om achterstanden te innen. Dat zouden omgerekend 135 bedrijven in de Hoeksche Waard zijn (bij gelijke verdeling).

Hopelijk betreft het geen leden van de OHW of andere lezers van deze nieuwsbrief, maar het treft ongetwijfeld ook collega-ondernemers uit onze omgeving. Dus laten we goed opletten, enerzijds om te helpen waar we kunnen, maar ook om niet zelf in het domino-effect mee te gaan.

Voor wie het is ontgaan: we hebben sinds kort een nieuwe burgemeester, te weten Erik van Heijningen. We hadden rond deze tijd gehoopt op een kroonbenoemde burgemeester en dat is hij niet, maar toch wensen we hem op deze manier een hartelijk welkom en veel succes in zijn functie als burgemeester van de Hoeksche Waard.

Nu we het toch over de gemeente hebben, wil ik jullie allemaal nog oproepen om naar het ondernemersdebat te komen op 8 november. Het ondernemersdebat was vorig jaar gericht op de gemeenteraadsverkiezingen, maar zal dit jaar weer in het teken staan van de dialoog tussen ondernemers en gemeente. Er is een gaaf filmpje over op de social media. Laten we samen zorgen dat dit viraal gaat in de Hoeksche Waard. Hierbij de link.

Jullie opkomst bij het ondernemersdebat is belangrijk, want je kunt je eigen zegje doen, zonder belangenbehartiger ertussen. We zijn natuurlijk benieuwd naar de invulling van verkiezingsbeloften vanuit de politiek, maar we willen ook weten hoe ondernemers aankijken tegen duurzaamheid, bereikbaarheid en de interactie met de gemeente. Meld je dus direct aan en neem ook je buurman ondernemer mee.

Met vriendelijke groet,

Frank van den Ouden
voorzitter OHW

Lid worden