Skip to main content

Nieuws

Blijf op de hoogte

Beste ondernemers,

Veel van jullie streven ernaar niet alleen economisch, maar ook sociaal bij te dragen aan de Hoeksche Waard. Daarom willen we graag jullie aandacht vestigen op het programma "Laat het Licht aan!". Zie bijlage voor meer informatie of kijk op de website van: https://laathetlichtaan.nl/voorscholen/

We zijn verheugd dat het programma "Laat het Licht aan!" naar Hoeksche Waard komt. Deze voorstelling, gericht op depressiepreventie, concentreert zich voornamelijk op jongeren en het bespreekbaar maken van mentale gezondheid binnen hun omgeving. In de Hoeksche Waard zijn er namelijk veel jongeren die te maken hebben met mentale uitdagingen. Deze voorstelling helpt hen om dit onderwerp aan te kaarten en maakt het voor hun omgeving makkelijker om hen te begrijpen.

Dit initiatief wordt breed gesteund binnen de Hoeksche Waard. Leerlingen van CSG De Willem, Het Actief College en het Yuverta College zullen de voorstellingen tijdens schooltijden bijwonen, waarbij de Gemeente Hoeksche Waard de kosten voor haar rekening neemt. Dit om het mentaal welzijn en veerkracht onder jongeren te vergroten. 

Ook hebben wij begrepen dat veel ondernemers na de Coronacrisis te maken hebben met personeel wat, veel meer dan voorheen, last heeft van depressieve klachten wat weer lijdt tot een hoger ziekte verzuim.

Als OHW - Commissie Arbeidsmarkt & Onderwijs willen we graag dat deze voorstelling ook toegankelijk is voor ouders van jongeren, zodat zij hun jongeren beter kunnen begrijpen en ondersteunen. Daarom hebben we een extra avondvoorstelling gepland op 28 februari om 20:00, die ook gratis toegankelijk zal zijn voor ouders en andere geïnteresseerden. En uiteraard bent u ook welkom of wellicht iemand van personeelszaken die hier mee te maken heeft. Dit biedt een uitstekende kans voor ondernemers om bij te dragen aan het sociaal welzijn van de Hoeksche Waard en wellicht hun eigen verzuim te reduceren. Er zullen op deze avond verschillende zorgaanbieders, psychologen, therapeuten, coaches zijn die u vragen kunt stellen. Deze extra voorstelling willen we financieren met sponsoring van bedrijven. Hiervoor is € 5.000 nodig.

Sponsoring is mogelijk vanaf €100,-. Uiteraard zullen we voor dit programma de nodige promotie voeren. Als tegenprestatie voor de sponsorbijdrage zullen we onze sponsors zichtbaar maken in deze campagne. Sponsors ontvangen een factuur voor hun boekhouding.

Rond dit event hebben wij ook nog een promotieactie opgezet om de jongeren een hart onder de riem te steken. De actie is genaamd “ Zet jij het licht voor hen aan? ”. Wij realiseren hiermee een promotiefilmpje waarbij we verschillende zorgaanbieders, particulieren, ondernemers, inwoners en sleutelfiguren vragen letterlijk het licht aan te zetten en hiermee uit te dragen dat jongeren binnen onze gemeente die worstelen met mentale problemen gezien en gehoord worden. Door dit met elkaar als gemeente te dragen hopen wij een waardevolle impact te kunnen realiseren.

Heeft u interesse om bij te dragen aan het sociaal welzijn van de Hoeksche Waard of om in het promotiefilmpje te komen? Stuur dan een bericht terug door te reageren op deze mail of vul het formulier (om te sponsoren) in via deze link: https://b24-vgbrm2.bitrix24.site/crm_form_uhlmc/ 

Zie hier een impressie van de voorstelling en een interview met Jarno Korf: https://www.youtube.com/watch?v=p6w6Bz685qs

We kijken er naar uit om contact met je op te nemen.

 

Met vriendelijke groet,

Magdalena van den Ouden ook namens Jarno Korf van 'Laat het Licht aan!'

OHW Commissie Arbeidsmarkt & Onderwijs

Tel: 06 24 75 73 42

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bijlage informatiebrochure

Lid worden