Skip to main content

Nieuws

Blijf op de hoogte

Stedin kondigt netcongestie aan voor nieuwe aanvragen terugleveren elektriciteit door grootverbruikers in de HW

Beste leden,

We zagen al een tijd aankomen dat Stedin de netcongestie problemen niet onder controle heeft, maar dat het zó snel bergafwaarts zou gaan komt toch als een vervelende verrassing.

Met alle goede voornemens en het ambitieuze gemeentelijk beleid lijkt dit een grote stap terug in de doelstellingen. Niet als het aan ons ondernemers ligt: er zijn voldoende voorbeelden waarbij door goed en strak samen te werken mooie doelen zijn behaald.
Denk hierbij aan energyhubs voor lokale opslag van energie voor bedrijventerreinen. En dit is precies een onderwerp waar we de aandacht op vestigen.

Dankzij de nauwe samenwerking met de gemeente, stichting energieke regio, Biz Hoogerwerf en andere relevante partijen is er al een collectief opgestart om zo snel mogelijk tot uitvoering te komen van de eerst, maar zeker niet de laatste energyhub in de Hoeksche Waard.

Een belangrijke doelstelling voor ons is dat we onze bedrijven verder kunnen uitbreiden EN verduurzamen zonder, of in elk geval minimaal, afhankelijk te zijn van derden zoals Stedin, die ons op korte termijn niet gaat helpen met een gedegen aanpak van de netcongestie die inmiddels tussen onze rivieren is aangekomen.

Wilt u meer weten over wat dit voor uw bedrijf of organisatie betekent? Meld u dan aan voor de online informatieavond (vanuit de gemeente HW) op woensdag 14 februari van 19.30 tot 20.30 uur. Deelnemers worden geïnformeerd over wat de afgekondigde netcongestie voor hun bedrijf(svoering) betekent en krijgen tips en inspiratie over wat wel mogelijk is in het zelf opwekken van energie en het verduurzamen van het bedrijfspand.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van gemeente Hoeksche Waard.

 

Met vriendelijke groet,

Mark Stoopman
OHW voorzitter commissie Duurzaamheid

Lid worden