Skip to main content

Nieuws

Blijf op de hoogte

Renovatie Heinenoordtunnel A29; afsluitingen maart 2024

Rijkswaterstaat gaat in 2024 door met de renovatie de Heinenoordtunnel in de A29. Tot eind 2024 is de tunnel daarvoor regelmatig dicht. In nachten, weekenden en in de zomervakantie van 2024. Verkeer moet rekening houden met omleidingen en extra reistijd. In maart 2024 is de tunnel 2 weekenden dicht in beide rijrichtingen.

Afsluitingen maart 2024 in beide rijrichtingen

  • weekend vrijdag 1 maart 22.00 uur tot maandag 4 maart 05.00 uur
  • weekend vrijdag 8 maart 22.00 uur tot maandag 11 maart 05.00 uur

Let op: aankomend weekend, van vrijdag 23 februari 22.00 uur tot maandag 26 februari 05.00 uur, is de tunnel ook dicht richting Bergen op Zoom.

De actuele planning voor 2024 vindt u altijd op de pagina www.rijkswaterstaat.nl/renovatieheinenoordtunnel 

Omleidingsroute

  • Doorgaand (vracht)verkeer wordt omgeleid om via de A17, A16 en A15 en andersom
  • Lokaal verkeer Hoeksche Waard uit en in, wordt omgeleid via de N217 (Kiltunnel), A16 en andersom.

De Kiltunnel is tolvrij in de rijrichting dat de Heinenoordtunnel dicht is. Als de Heinenoordtunnel in beide richtingen dicht is, is de Kiltunnel dus in beide rijrichtingen tolvrij.

Nacht 12 op 13 maart verbindingsweg dicht i.v.m. werkzaamheden hoogtedetectie

In maart voert de aannemer voor de realisatie van hoogtedetectie ook werkzaamheden uit aan de portalen boven de weg. Voor deze werkzaamheden is bij knooppunt Vaanplein de verbindingsweg vanaf de A15 naar de A29 richting Bergen op Zoom dicht:

  • in de nacht van dinsdag 12 maart op woensdag 13 maart van 00.00 tot 05.00 uur.

Verkeer wordt omgeleid via afrit 20 Rotterdam-IJsselmonde) en kan daar keren, via oprit 20 Barendrecht weer de A15 op te gaan. Afrit 19a Rotterdam-Zuidplein blijft open

In de nacht van woensdag 13 maart op donderdag 14 maart en van donderdag 14 maart op vrijdag 15 maart zijn er op de afrit van de A15 naar de A29 en de Heinenoordtunnel minder rijstroken beschikbaar.

Werkzaamheden renovatie

Tijdens deze afsluitingen, én in de komende maanden, testen we met name de nieuwe installaties en systemen. We testen ook de omroepsystemen. Zowel in als buiten de tunnel. Dit proberen we zoveel mogelijk overdag te doen, maar dit is alleen niet altijd mogelijk. Het kan zijn dat u in de omgeving van de tunnel geluidshinder ervaart van het testen van de omroepinstallaties. Daarnaast gaan we onder andere ook verder met de beplating van de wanden, met werkzaamheden voor de hoogtedetectie en in de dienstgebouwen.

Bussen rijden volgens dienstregeling 

Tijdens de afsluitingen rijden de bussen van Connexxion en Arriva conform de normale dienstregeling. Bussen rijden in 1 richting door de Heinenoordtunnel in de A29 en in de andere richting door de buis van het landbouwverkeer van de Tweede Heinenoordtunnel. Hierdoor is de bus ook in de weekenden een goed en - afhankelijk van herkomst en bestemming - een sneller alternatief voor de auto.

Een OV-chipkaart is niet nodig, in- en uitchecken kan met een betaalpas. Meer informatie op www.ovpay.nl  

De dienstregeling voor de bussen is te raadplegen via www.connexxion.nl/renovatieheinenoordtunnel.nl en via 9292.

Fietsbuis blijft open en overtocht pont voor (brom)fietsers en motoren gratis

De fietsbuis van de Tweede Heinenoordtunnel blijft open als de tunnel in de A29 dicht is.

De overtocht bij het veer tussen Nieuw-Beijerland en Hekelingen (Spijkenisse) is in het weekend gratis voor (brom)fietsers, scooters en motoren. Het veer vaart dagelijks van 05.30 tot 23.00 uur. De overtocht is niet gratis voor auto’s (inclusief inzittenden) en voetgangers.

De veerdiensten Rhoonsveer en Puttershoek varen tussen september en mei niet in de weekenden.

 

Afsluitingen N59 i.v.m. werkzaamheden berm N59

De provincie Zuid-Holland verstevigt de berm van de N59 tussen het Hellegatsplein (knooppunt A29) en afslag Den Bommel (Schaapsweg). Deze werkzaamheden vinden plaatst in 2 weekenden. De N59 wordt hiervoor in beide rijrichtingen afgesloten van:

  • Vrijdag 15 maart 22.00 uur tot maandag 18 maart 05.00 uur
  • Vrijdag 22 maart 22.00 uur tot maandag 25 maart 05.00 uur

De parallelweg blijft open voor (brom)fietsers en landbouwverkeer. Ook het openbaar vervoer kan over de parallelbaan en blijft dan ook rijden volgens het normale schema.

Meer informatie over deze werkzaamheden vindt op: www.n59vandetoekomst.nl 

 

Meer informatie over de renovatie Heinenoordtunnel

Meer informatie over de planning van de werkzaamheden en de renovatie van de Heinenoordtunnel vindt u op: rijkswaterstaat.nl/renovatieheinenoordtunnel. Daar leest u ook welke maatregelen Rijkswaterstaat treft om de hinder te beperken en wat u zelf kunt doen om te voorkomen dat u in de file komt te staan.

U kunt zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief waarin Rijkswaterstaat u op de hoogte houdt van de werkzaamheden. De renovatie is ook te volgen via Facebook.

Voor het internationale (vracht)verkeer is er een website in 9 talen: www.A29roadworks.nl 

Kijk voor route-informatie op www.rwsverkeersinfo.nl of www.vananaarbeter.nl

Voor de actuele verkeerssituatie op de omleidingsroutes kijkt u op www.renovatieheinenoordtunnel.nl 

X @Rijkswaterstaat X @RWSverkeersinfo of bel 0800 – 8002 (gratis)

Lid worden