Nieuws

Blijf op de hoogte

Ondernemersprijzen Hoeksche Waard 2024 uitgereikt tijdens uitverkocht Ondernemersgala!

Tijdens het Ondernemersgala Hoeksche Waard 2024 in het pand van Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden werden op 16 mei de ondernemersprijzen uitgereikt. De Ondernemersprijs werd gewonnen door Goudwisselkantoor uit Klaaswaal. De Startersprijs werd uitgereikt aan Frieda Vollaard-de Rhoter van Rho Toneel uit Numansdorp.

Met presentator Steven van Wijk en 250 aanwezigen – waaronder meerdere wethouders – werden de winnaars tijdens een feestelijke en spannende avond beloond met de welverdiende awards. Iedere award werd uitgereikt door een afzonderlijke jury.

Ondernemersprijs winnaar Goudwisselkantoor is onder leiding van CEO Johan de Ruiter in bijna veertig jaar uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 400 medewerkers, waarvan ruim 150 in Klaaswaal. Een parel dus in de Hoeksche Waard, die al jaren een begrip is voor het kopen, verkopen en verpanden van goud, zilver en verzamelobjecten. Een écht familiebedrijf, waar vijf broers – met Johan als CEO en Erik als CFO – op alle fronten hard aan de slag

zijn om verdere ontwikkeling van het bedrijf te realiseren. Ook buiten de landsgrenzen.

De award werd uitgereikt door juryvoorzitter Steven Corijn en Pieter Duifhuizen van Dugros, de winnaar van de prijs in 2022. ‘

Eerder die avond won Frieda Vollaard-de Rhoter de Startersprijs. Haar droom was het openen van een eigen theater in de Hoeksche Waard. In 2019 realiseerde zij die droom met het openen van Rho-toneel, een klein theater in Numansdorp. Daarmee biedt zij een compleet pakket aan cultuureducatie, toneellessen, culturele evenementen, live theater etc. Ook is de theaterzaal te huur voor diverse activiteiten. Frieda is de opvolgster van Marleen Gulden van Eco Concept Group. Ze kreeg de award uitgereikt door Gulden en juryvoorzitter Jo Kolf.

Arie van Pelt ontving de Social Impact Award. Arie is iemand die gedurende zijn gehele leven knelpunten in de samenleving gesignaleerd heeft en daar ook mee aan de slag is gegaan. Ooit begonnen met de opvang van ontheemde dieren, nam hij het initiatief om een regionale dierenopvang in te richten. Dierenasiel de Dierenstee bestaat inmiddels 50 jaar.

Samen met zijn -onlangs overleden- vrouw hield Arie zicht ook bezig met de opvang van jongeren die niet mee kunnen in de maatschappij, uiteindelijk ondergebracht in Stichting de Overbrugging.    

Daarnaast vervulde van Pelt vele bestuursfuncties, kortom een initiatiefrijke en betrokken Hoeksche Waarder.

Tijdens de gala-avond werd er nog een cheque overhandigd ter waarde van € 7.500 aan het goede doel van dit jaar, te weten Stichting MooiMens Hoeksche Waard. ‘Een mooi bedrag, waar we een goede bestemming voor hebben’, aldus bestuurslid Aad Hofmeester namens de stichting.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd ondernemersgala. Organisatievoorzitter Pim Verhage benadrukt de samenhang en samenwerking: “Het organisatiecomité, de verschillende jury’s en alle vrijwilligers hebben er een geslaagde avond van gemaakt met geweldige winnaars. Het is mooi om deze avond samen met de verschillende deelnemende organisaties te organiseren. Uiteindelijk verdient het ondernemerschap in de Hoeksche Waard een avond als deze.”

Het Ondernemersgala Hoeksche waard is een initiatief van de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW), StartSmart Hoeksche Waard en De Maatschappij voor Handel en

Nijverheid en heeft het doel om het ondernemerschap in de Hoeksche Waard uit te dagen en te stimuleren.

 

Foto winnaars: Van links naar rechts. Arie van Pelt, Frieda Vollaard-de Rhoter, Johan de Ruiter

Foto van: HEIJBLOM FOTOGRAFIE

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden