Skip to main content

Nieuws

Blijf op de hoogte

Leerlingen van het Hoeksch Lyceum maken kennis met ondernemerschap


Op donderdag 21 december hebben havoleerlingen van de ondernemersklas van het Hoeksch Lyceum onder leiding van docent Bas Engelsma hun ondernemersplannen voor hun junior company gepitcht aan een panel van startcoaches van StartSmart Hoeksche Waard.

 

Dragon’s Den

De havoleerlingen hebben na een verkennend onderzoek naar de markt, doelgroep en concurrentie in groepsverband een idee uitgewerkt met behulp van het Business Model Canvas. Dit canvas omschrijft de belangrijkste pijlers van hun onderneming én vormt de basis voor hun pitch. De groepjes krijgen 10 minuten de tijd om hun idee te presenteren. Daarna ontvangen zij van de ondernemers feedback over hoe hun plan succesvol kan worden. Kortom, een echte Dragons’ Den!

De plannen die gepresenteerd worden:

  • Armlet: armbanden op maat
  • Bando Clothes: nieuw kledingmerk voor jongeren
  • De Waardse Wieler Tour: fietstour met ouderen
  • GiftHarbor: cadeaupakketten
  • The Green Wall: wandbekleding met planten

Het panel van startcoaches bestaat uit:

  • Jeannette van der Lee, eigenaar van Hoekschewaard.nl
  • Marco Struik, voorzitter commissie Arbeidsmarkt & onderwijs O-HW
  • Martijn de Ruiter, voorzitter StartSmartHW en ondernemers in Strategie & Digitalisering met AI
  • Sjoerd de Waal, StartSmart’s Start de groei en eigenaar Trainnovation

De startcoaches zijn ervaren ondernemers uit de Hoeksche Waard, die startende ondernemers in de Hoeksche Waard adviseren en begeleiden om de slagingskans van hun onderneming te vergroten.

Samenwerking met het voortgezet onderwijs

Het plan om een Dragons’ Den te organiseren voor de leerlingen komt voort uit gesprekken tussen het voortgezet onderwijs en StartSmart Hoeksche Waard. Het doel is om jongeren in de Hoeksche Waard al tijdens hun middelbare schooltijd te informeren over de kansen en de uitdagingen van zelfstandig ondernemen. Dit maakt deel uit van hun beroeps- en studieoriëntatie. Ook met CSG De Willem van Oranje en Yuverta voert StartSmart Hoeksche Waard gesprekken over hoe hun leerlingen kennis kunnen maken met de aspecten van zelfstandig ondernemerschap.

StartSmart Hoeksche Waard

Van het opbouwen van een netwerk tot aan kennis halen van zaken waar iedere ondernemer mee te maken heeft. StartSmart Hoeksche Waard zet zich in om zowel startende als groeiende ondernemers goed op weg te helpen in hun ondernemersavontuur. Steeds meer jongeren willen een eigen bedrijf starten. Daarom vindt StartSmart Hoeksche Waard het belangrijk om hen vooraf goed te informeren en verbinding te leggen tussen scholieren, studenten en het bedrijfsleven.

 

Lid worden