Nieuws

Blijf op de hoogte

Verslag ALV

Marco Struik, het gezicht van de OHW-commissie Arbeidsmarkt en Onderwijs, is tijdens de Algemene Ledenvergadering benoemd tot erelid van de vereniging. Struik kreeg die titel toebedeeld bij zijn afscheid als commissievoorzitter als dank voor zijn jarenlange inzet voor de ondernemersvereniging.

Al voor het samengaan van verschillende ondernemersverenigingen in één regionale OHW, was Struik actief als commissievoorzitter in Strijen. Daar was ook zijn onderneming Struik & Hamerslag gevestigd. Een bedrijf van wereldfaam, sprak OHW-secretaris Filip den Eerzamen, die Struik omschreef als ‘een netwerker pur sang met uitstekende contacten in de politiek, altijd aanwezig en bescheiden’.Op zoek naar verhalen over Struik vond Den Eerzamen een publicatie uit een vakblad waarin Struik over zijn bedrijf in luxe interieurbetimmering het volgende zei: ‘Het gaat allemaal om materialen, kwaliteit en innovatie’. ,,Dat heb je ook binnen de OHW laten zien,’’ sprak Den Eerzamen. ,,Je bent niet van de ellenlange verhalen, maar van het doen. Naast je werk voor de commissie, was je actief binnen de Samenwerking Onderwijs en Bedrijfsleven en hebt mede de koepel onderwijs vormgegeven.’’De OHW-secretaris wenste Struik nog veel gezonde jaren toe en sprak de hoop uit dat hij ook als erelid trouw bezoeker van de OHW-bijeenkomsten blijft. De voorzittersfunctie van Struik wordt overgenomen door Pauline Bruins. Zij maakte als lid al deel uit van de commissie.

OHW sluit ‘bijzonder jaar’ af met ledenvergadering op unieke plek
Met een goed bezochte algemene ledenvergadering (ALV) heeft de OHW donderdag 30 mei het jaar 2023 afgesloten. ‘Een bijzonder jaar’ memoreerde penningmeester Erik Klop, waarin de afsluiting van de Heinenoordtunnel ervoor zorgde dat de OHW veel publiciteit heeft gekregen in haar strijd om de Hoeksche Waard bereikbaar te houden.

De ALV werd gehouden in automuseum Carel Wüst, waar Marcel Wüst in zijn woorden ‘de hypotheekhouder’ van is en waar hij handelt in old- en youngtimers. Het museum is gratis toegankelijk, is geschikt voor events en arrangementen en richt zich ook bewust op dames. ,,Juist door de verhalen op de wanden achter de bijzondere auto’s maken wij het voor iedereen interessant,’’ sprak Wüst. Voordat de OHW-leden zich aan de auto’s konden vergapen, heette voorzitter Frank van den Ouden de leden welkom te midden van ‘een mooi stuk historie’. Na een unaniem akkoord voor de laatste notulen deelde Van den Ouden mee dat collega-vereniging Oké Binnenmaas zichzelf eind 2023 heeft opgeheven. Het lidmaatschap van de Oké Binnenmaas-leden is overgedragen aan de winkeliersvereniging die verder gaat als eigen BIZZ voor winkeliers.

Kleine verhoging contributie
Bij de behandeling van het financieel verslag over 2023 benoemde penningmeester Klop onder meer de financieel gezonde positie van de OHW en het vele werk dat de OHW heeft verricht rondom de afsluiting van de Heinenoordtunnel en eerder de Haringvlietbrug. De OHW heeft door het innemen van een uiterst actieve rol in dit dossier de nodige kosten gemaakt, waarvoor de OHW vanuit de gemeente Hoeksche Waard een stukje subsidie heeft ontvangen voor die inzet.Na enkele jaren van gelijkblijvende contributie werd met een applaus van aanwezige leden besloten om de contributie voor OHW-leden te verhogen van € 185,00 naar € 195,00 per jaar.

Bereikbaarheid
Bij de behandeling van het jaarverslag gaf secretaris Filip den Eerzamen alle eer aan Loes Könemann die het OHW-secretariaat runt en ook het meeste werk heeft gehad aan het jaarverslag. In verband met zwangerschapsverlof wordt haar functie de komende maanden waargenomen door Barbara Baan.Den Eerzamen noemde 2023 ‘een pittig jaar’ vanwege alle discussies en bijeenkomsten over de bereikbaarheid. Dat heeft een wissel getrokken op de inzet vanuit het OHW bestuur ,,Daar is wel een klein boekje over te schrijven,’’ gaf hij de aanwezigen te kennen. Verder memoreerde hij de twee diners met grote ondernemers in de Hoeksche Waard, het constructief periodieke overleg met het gemeentebestuur en in het bijzonder met de wethouder economische zaken dat op kwartaalbasis plaatsvindt. ,,Allemaal zaken en taken waarvoor de bestuurs- en commissieleden van de OHW zich belangenloos voor inzetten. En waarvoor we steeds weer nieuwe mensen nodig hebben. Als bestuur streven wij naar verjonging en meer diversiteit,’’ sprak Den Eerzamen.Het voorzitterschap van de commissie Arbeidsmarkt en Onderwijs wordt na het aftreden van Marco Struik voortgezet door Pauline Bruins. Mark Sturrus neemt de voorzittersrol van de commissie Veiligheid over van Raymond van Galen, die nog wel voorzitter blijft van de commissie Bereikbaarheid.Na het sluiten van de ledenvergadering was er voor de leden alle gelegenheid om de voertuigen in het museum te bewonderen, verhalen van toen te lezen op de informatiepanelen en die aan te vullen met hun eigen herinneringen.In de brasserie op de eerste verdieping van het museum werd de hele tijd al hard gewerkt aan een smakelijk walking dinner. Met het glas in de hand genoten de leden van vitello tonnato, saté, broodje hamburger, friet en crème brûlée als dessert. Al met al een smakelijke afsluiting van een bijzonder en financieel positief afgesloten OHW-jaar.

Lid worden van de OHW?
Ben je Hoeksche Waards ondernemer en nog geen lid van de OHW, wordt dat dan snel. De OHW behartigt immers ook uw belangen en het is prettig en zakelijk nuttig om kennis te maken met een van de andere 800 bedrijven die aangesloten zijn bij de OHW. Wilt u lid worden of meer informatie hierover, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

alv2024 alv20242 alv20243

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden