Nieuws

Blijf op de hoogte

Groot onderhoud Kiltunnel


4 december 2020


Het groot onderhoud gaat in 2021 van start en moet midden 2022 zijn afgerond.
De werkzaamheden rondom het tolplein worden nu echt zichtbaar voor iedereen die gebruik maakt van de Kiltunnel. Wat je de komende maanden kan verwachten, wat je gaat zien en wat de laatste ontwikkelingen zijn vertellen wij hieronder. 



 

Wijziging voor fietsers!
Vanaf week 49 geldt er een wijziging voor de fietsers die gebruik maken van de Kiltunnel. Door voorbereidende werkzaamheden is het huidige fietspad niet toegankelijk. Fietsers  richting 's-Gravendeel kunnen vanaf dan via de meest rechtse rijbaan (waar vooral het openbaar vervoer en de hulpdiensten gebruik van maken) naar de tunnel fietsen. Dit betekent dat deze rijbaan smaller wordt, maar behoudt nog steeds een breedte van 3,5 meter. Zie de foto voor de nieuwe situatie! De gele lijn is de alternatieve fietsroute.





Wat staat er op de planning voor het eerste kwartaal van 2021?
Tijdens het opstellen van het plan van aanpak is er door het bouwteam zoveel mogelijk gekeken hoe de hinder per werkzaamheid of fase beperkt kan worden.  Als automobilist kunt u in 2021 de volgende veranderingen rondom het tolplein of hinder verwachten:

Januari:
We starten met de bouw van het nieuwe kantoorpand aan de noordzijde van het tolplein.

Februari:
Vanaf 26 februari is tolstraat 4 in de richting naar Dordrecht afgesloten. Dit betekent dat ook hulpdiensten, bussen en groot vervoer door tolstraat 3 rijden. LET OP! Breedte van de straat is 2,75 meter.
Het fietspad aan de zuidzijde wordt omgelegd ten behoeve van de bouw van het trappenhuis.

Maart: 
We starten met de bouw van het trappenhuis aan de zuidzijde van het tolplein. Ook starten de voorbereidingen op de uitbereiding van de tolstraten.

Aanrijbeveiliging
Onze gewone tolstraten zijn 2,75 meter breed. Denk je te breed te zijn voor deze tolstraat? Neem dan de meest rechtse tolstraat en ons personeel zal je verder van dienst zijn.

Bron: Kiltunnel

ADRESGEGEVENS

Secretariaat OHW
Postbus 1400
3260 AK Oud-Beijerland

Tel: 06-28653068
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamer van Koophandel-nr. : 40324720

Aanmelden nieuwsbrief
Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Invalid Input

Privacy & Cookieverklaring © 2023  Ondernemersvereniging Hoeksche Waard - Gemaakt met  door Schot

Lid worden